Какво обядва днес? Азбучната молитва на деловия вторник, 2 ноември, 2010.

lunch_time1Авокадо със зелена салата, лилав лук, сушени домати и пармезан + 2 чаши бяло вино.

Боб яхния и шопска салата под звуците на сръбско маане в местната кръчма в Горубляне.

Винен кебап, специалитет на дядо ми!

Грах с пилешко месо, домашно сготвен, залят с кисело мляко и бял хляб. Десертът е банан и круша.

Два домата /от градината на майка/, сирене с червен пипер и олио, кьопоoлу /направено от майка/, хляб.

Екологично чисти картофи на фурна със сирене.

Желиран телешки език и чаша вино. Домашен ябълков пай.

Задушени зеленчуци на пара с пармезан, а следобедно – суров бадем

Италианска салата- макарони, чушки, домати. Задушени зеленчуци

aЙран, препечена филийка пълнозърнест хляб с масло и чубрица, печена тиква с канела.

Качамак, сок ябълка и цвекло.

Ленени кълнове, зеле, моркови, червено цвекло, магданоз –  приготвена от мен салата, донесена в офиса. Подравена със зехтин и лимон и щипка “любов”.

Мусака с домашни картофи, домашна телешка кайма, домашни яйца в заливката – е, другите съставки са купешки 🙁 За десерт: домашна курабийка – Шаманско бисквитено откровение, но от солените, с парченце разтопен кашкавал отгоре за разкош.

Нищо, днес спазвам Екадаши.

Ориз с праз, домати и бакла (от консерва) и към него салата от китайско зеле с царевица и дресинг от малко зехтин, лимон и сол.

Пилешка супа и салата от червено цвекло.

Ряпа, моркови и праз, овкусени с олио и домашен ябълков оцет. Крем супа от картофи и моркови с препечена филийка.
Крем карамел.

Спанак по Болонски, което в случая се оказа канапе от приятно задушен, на едро нарязан спанак, върху което бяха разположени 2 забулени яйца и добвка от кисело мляко. Това придружено с чаша бяло вино.

Таратор и мусака, сини сливи за десерт 🙂

сУпа с праз от книгата на Ирина Каракехайова – бива, но детето не я ще, няма да повторя. Пиле с дафинов лист от снощи.

Флейки (свински), салата зеле и моркови.

Храня се интервално (intermittent fasting) и ям единствено вечер. Поне си спестявам тъпченето с junk food във и около офиса. Обядвах дълго кафе и минерална вода.

Царевично хлебче с два домата, шунка и кашкавал.

Червени камби, пълнени с ориз, лук и морков, печени на фурна. Плюс няколко лъжици кисело мляко и препечена филийка черен хляб със сусам. 🙂

Шаран – пържен, с гарнитура задушени картофи. И с нетърпение си нарязах едно доматче, за да установя с радост, че не е “пластмасов”.

Щ… никой не е ял нищо с Щ?!

сЪрнели (от Родопите) с ориз и запечено пилешко филе на скара! А десертът ми – една обикновена бисквитка с домашно сладко от боровинки, които също са брани в Родопите! И чаша трапезна вода!

кЬoпоолу с 2 кебапчета на скара.

дЮнер. Извинете

Яйце, твърдо сварено, 1 бр. Филийки ръжен хляб, 2 бр. Топени сиренца президент, 2 бр. Домат, 1 бр

Както виждате, приятели и съседи, нашето обедно меню е разнообразно и интересно, като самия живот. Истината е, че и животът и менюто са такива, каквито сам си ги направиш. Късметът рядко има пръст в цялата работа, освен в редки случаи. Като например този : “промоция обяд” в бирария Д., а именно – кюфтета по цариградски: кюфтетата цели 5 и доста пържени, а пюрето – химия от пликче и с вкус на нишесте и зеленчукова напитка за отслабване”.

Жребият отреди втората покана за форум Храна да отиде при този участник в анкетата, така както късметът преди това го е ощетил в храната. Честито!

Та така, продължаваме: Какво обядва днес?

РЕГИСТРИРАЙ СЕ за форум Храна!


Коментари

  1. Салата от зеле, моркови, червено цвекло и маслини с парче тофу с маслини.