Елате на Форум Храна

10 причини да отделите съботата за форум Храна, дори и да не ви пука много за презентациите

1. ВРЕМЕТО

Започваме от очевидното: навън ще е студено, мрачно, мъгливо и ще вали, а вътре ще е уютно, топло и интересно. Фотьойлите са удобни, залата е една от най-приятните в София. Няма да е светло, но ще е осветено. Ще мирише на бабината кухня и ще има мнооого вкусна храна и бар със селекция от антидепресантни напитки.

vremeto

2. ДЕТАЙЛИТЕ

В деня на форума за събитието ще работят над 50 души: доброволци, озвучители, осветители, оператори, фотограф, декоратори, бармани, готвачи, сценични работници, актьори, модератори, селектори, чистачи, продавач-консултанти, ентусиасти, говорители и невидимите добри феи. Не искаме да правим събитие тип „да чуем там някакви хора“. Искаме да преживяваме приятни неща и затова се ангажираме за нещо специално – от подаръка на входа, през менюто на бара, до всички интересни малки пипнати неща, между и по време на това, което наричаме „основно“ съдържание.

moliv

3. ИЗКУСТВОТО

Освен готварско изкуство, ще има музика, видео и театър. Издаваме Деси от Phuture Shock, останалото – елате и вижте.

desi

4. ПОДАРЪЦИТЕ

Не трябваше да издаваме всичко, но ще си тръгнете от форума с един куп интересни и уникални предмети, част от които са ръчна изработка, специално за събитието. Освен това, Коледа наближава, шопингът по моловете е досаден, а в паузите на Форум Храна ще има интересни щандове с вълнуващи неща, така че бързо да минете няколко нива нагоре в Голямото Търсене на подаръци.

5. ОБЯДЪТ

Да. Предвидили сме обяд за всички. В обедната почивка, във фоайето на залата ще се появят щандове с готова храна направени от едни от най-яките софийски места за хранене (ще ви ги представим допълнително). Всички те ще ви предложат част от безплатното обедно меню, както и голям избор от различни други техни специалитети. Ако бяхме журналисти, бихме го нарекли „Уникален кулинарен празник“.

6. ХОРАТА

Може би сте били на предния форум на Горичка (Родителство) и сте го усетили. То е нещо търсено от тези от нас, които все мрънкаме от липса на места и събития, на които да срещаме адекватни, симпатични, познати и непознати физиономии, с които цял ден да преживяваме нещо хубаво заедно. Ами, първият път се получи, няма причини да не повторим.

hora

7. АТМОСФЕРАТА

Модераторите – Йордан Жечев (творчески директор на DDB Sofia или, по неговите думи, „един дебел човек, който обича да яде“) и Маги Малеева (една слаба жена, която не по-малко обича да яде). Дрийм тийм, за какъвто и най-бързо забогателият БГ телевизионен продуцент не може да мечтае. Двамата ще са цял ден на сцената с една-единствена задача – да направят така, че да не спрете да говорите за това, което сте преживели на форума, поне няколко дни след него. Погрижили сме се да има още и зареден хладилник в центъра на сцената, но предназначението му е с щампа „строго секретно“.

maleevajechev1

8. ЦЕНАТА

15 лева на човек, ако сте двама. Не е евтино, ако дойдете самo за да се стоплите и да пийнете нещо. Нека сега добавим един лек обяд, малко музика на живо, малко театър и ударна доза презентации.

9. МИРИЗМИТЕ

За Форум Храна ще използваме към 10 килограма от следните подправки: мускатово (индийско орехче), майорана, мащерка, сол с 12 билки, босилек, джинджифил смлян, канела сорт касия, кардамон, черен пипер смлян, карамфил, чили. И то био. Но още не можем да кажем за какво. Няма да е за готвене. Ще разберете на място.

podpravki

10. СЪДЪРЖАНИЕТО

Не знам дали това вече има значение, но май пропуснахме да подчертаем, че Форум Храна е целодневно събитие, на което ще видим 11 вдъхновяващи презентации от интересни хора на тема храна. А на нас ужасно ни пука за тази тема, защото я виждаме, като най-важната за бъдещето на света, такъв какъвто го познаваме.

Списъкът с всички лектори е на www.gorichka.bg/hrana. Там е и регистрацията. Денят е 27 ноември. Отваряме вратите в 9 сутринта.

03 comments on “10 причини да отделите съботата за форум Храна, дори и да не ви пука много за презентациите

 • Златка , Direct link to comment

  Яд ме е, че няма да мога да дойда, но ще се обадя на приятели да отидат.
  Напоследък все по-често си задавам въпроса защо не се обсъжда как хората от Родопите и там някъде, които си изкарват хляба с отглеждането на тютюн, да произвеждат нещо друго.
  Наистина там климата и почвите не са от най-плодородните, но все си мисля /като лаик може би/, че овощарство, пчеларство, билкарство и дори спиртопроизводство са възможни поминъци.
  Представям си люлякови и акациеви масиви с пчелни кошери и нивички с билки, от които да пием истински чай и които да купуваме пресни на приемливи цени по пазарите ни.
  Ако имате други идеи как да променим нещо в нас и около нас ще ми е интересно да науча.
  Успех на всички!

 • Bianka , Direct link to comment

  Здравейте,

  Надявам се да има веганско меню за обяд, защото идваме две такива едни вечно постещи :)) и очакваме още веге приятели!

 • Вера , Direct link to comment

  Наистина е изключително това, което правите. Ужасно много ме е яд, че съм изтървала първият форум „Родителство“, и сега се опитвам да наваксам, гледайки видеата, напълно осъзнавайки, че те не могат да пресъздадат преживяването, но… колкото – толкова… Който чул – чул.
  Ще направя всичко възможно да не изпусна това събитие, но притеснението ми е, че няма къде да оставя 5-годишната си дъщеря, а тя едва ли ще издържи повече от час на стола. Та въпросът ми е – ще има ли осигурена стаичка за деца, макар, че много се съмнявам, но питам заради предишният форум, на който прочетох, че е предвидено като опция. Да, вярно, тогава все пак темата е била така ориентирана, че предполага да присъстват несвободни майки. Следователно осъзнавам, че съм донякъде нагла, но пък… да си попитам :))

Comments are closed.