Александър Варов: „Да знаеш имената на 200 столици отдавна не е критерии за интелигентност.“

varov/newАлександър се занимавам с бизнес развитие на дигитални медии. Той има прилично влияние и следа върху развитието на пазара на Интернет медии и реклама в България. Казва, че почти е завършил математическа гимназия в Стара Загора и социология в Софийски Университет. В момента е оперативен директор в Investor.bg, Директор стратегическо развитие в Mail.bg и собственик на консултантска агенция Posteffects. __________________________________________________________________________________

Първото, коетобихпроменилвБългария, акоимахнеограниченивъзможностие

Има много неща в България, които харесвам. Не съм сигурен, че ще ги запазя, ако просто изтрия това, което не приемам. Промяната е процес, преживяване, опит. Получаваме възможност да разберем страната си, да осъзнаем избора, който правим и да видим последствията от действията си.

Всебесибихпроменил

Мери Попинс казва “Внимавай, какво си пожелаваш, защото ще се сбъдне”. Много от нещата които променям днес, са реализираните ми мечти от вчера. Преди не осъзнавах напълно желанията си и тяхната сила. Сега се опитвам да разбирам своите действия и да управлявам избора си. “Трагедията на Човекa е, че е обречен на избор.” – това е горе-долу цитат на някой от големите екзистенциалисти. Съгласен съм, но предлагам да не е трагедия.

Еднонещо, коетонетрябвадасепроменяе

Всичко се променя. Ако държиш на нещо, значи променяш средата и условията, така че то да оцелее и да стане по-силно.

На Форум Промяна щеговоряза

Да знаеш имената на 200 столици отдавна не е критерии за интелигентност или обща култура. Светът на дигиталните технологии развива нови умения и ценности. Много лесно можем да видим тази промяна в опита на младите хора, например в Net Generation. Обществото има своите институции да се съпротивлява на промяната, да я отхвърля и осъжда. Искам да обърна осъдителните клишетата, в които вестник-интелектуалците описват промяната и да покажа колко ценни са новите умения.
___________________________________________________________________________________

 

Видео от презентацията на Александър:

Александър Варов: Как дигиталните технологии променят хората? from горичка on Vimeo.

03 comments on “Александър Варов: „Да знаеш имената на 200 столици отдавна не е критерии за интелигентност.“

  • критерийно ръководство , Direct link to comment

    „Александър Варов: „Да знаеш имената на 200 столици отдавна не е критерии за интелигентност.” – oh, the irony.

Comments are closed.