Ask.io: сайт за малки добри дела

Супер много се радваме, когато попаднем на целево потребление на чудото интернет. В крайна сметка, идеята е да свързва хората, не да ги раздалечава, както май се случва често. И след като чудесната вълна на crowdfunding/sourcing инициативите позволи на толкова много значими идеи да бъдат реализирани, явно нещата вървят на добре.

Поредното доказателство е ask.io, прекрасен сайт за услуги. Ама лични. От непознати за непознати. Всяка седмица там се появява една молба от някого и всички с добро сърце и съответното желание да го следват, се включват в осъществяването й.

Идеята на ask е много простичка и, казва създателят Майк Карсън, вдъхновена от мисъл на Майка Тереза:

„Не всеки може да прави велики неща. Но всички можем да правим малки неща с голяма любов.“

Първата услуга на сайта е от самия Карсън, чиято съпруга е болна. Той пише, че наскоро е приета в болница, но рожденият й ден наближава, а пък тя наистина много обича да получава картички. Затова човекът моли да й изпратят колкото се може повече. И хората пращат.

Сайтът е жив от съвсем скоро, 18 ноември тази година, но вече набира огромна популярност. Боже, колко е хубаво да има такива включвания. Ей така, простичка човешка добрина.

Личните услуги са текстурата на българското общество. Защо все още няма сайт за това?

One comment on “Ask.io: сайт за малки добри дела

Comments are closed.