Бюро, на което спортуваш, докато произвеждаш електричество

we_bike1
Седиш в чакалнята на гарата, пишеш си пауърпойнт презентацията за лекцията довечера и си правиш и тренировката. Фото WeBike

Макар и с малко закъснение, държим да отбележим този много добре замислен и още по-добре реализиран продукт. Идеята идва от все по-тежките предупреждения свързани с новите условия на работа, в които повечето от нас са принудени да седят пред бюра през по-голямата част от времето. Хората създали WeBike се сетили да направят бюро, на което можеш да се движиш докато седиш – просто го снабдили с педали и готово.

Дотук добре, следват бонусите, с които WeBike ни спечели за вечни времена. Бюрото, замислено като място за съвместна работа, има три разделения, всяко от които оборудвано с педали. Тънкостта е, че докато топи тлъстини, човек едновременно произвежда електричество, с което може да си захранва лаптопа или телефона, или друга подобна джаджа. И за финал – самите материали, от които е направено това бюро, са в голямата си част рециклиран дървен материал и изхвърлена от фабриките кожа. Изобретението се превръща постепенно в истински хит и в списъка с места, на които мъже и жени да въртят усърдно педали докато си проверяват мейла, откриваме гари във Франция, летища в Белгия и Холандия. Вече се размечтахме за подобно местенце и на летището във Враждебна.

повече на сайта на WEWATT

One comment on “Бюро, на което спортуваш, докато произвеждаш електричество

  • n. , Direct link to comment

    Колкото и да ми допада тази идея по принцип, няма как да бъде пропуснат един аспект от въртенето на педали – свързан е с потене… Едно е подобен генератор да се инсталира на велоергометър или колело, което се използва за тренировки, друго е да се очаква, че някой ще върти и ще се поти, докато си прави презентацията… и после с мокра риза ще отиде в конферентната зала да я представя :):):) А и за всеки, който някога е тренирал на велоергометър е ясно, че е доста трудно да се концентрираш върху писане или работа с компютър по време на тренировка.

    Но самото генериране на ток от движенията на тялото е страхотно нещо, дано го виждаме повече около нас в бъдеще!

Comments are closed.