„Дни на предизвикателствата“ става на 10

poster

Ако се интересувате от екстремни спортове, туризъм и екология или поне от някоя от тези теми, няма начин да не сте чували за шеметно устремения все напред и нагоре фестивал „Дни на предизвикателствата“. Той се е случвал вече девет пъти, а сега предстои и юбилейното десето издание. И без изненада за никого – организаторите са се погрижили това да бъде отбелязано подобаващо. Само слушайте:

Форумът ще бъде приютен от 2 до 4-ти декември в аула Максима на УАСГ. Започваме с най-специалното: гости на изданието тази година са двама големи алпинисти – Лео Холдинг, вероятно най-атрактивния в момента „алпинист, бейс джъмпър и приключенец на световно ниво“, и родната гордост Боян Петров, прочул се с рекордното изкачване на три осемхилядни върха без кислородна маска за 90 дни. И двамата ще разкажат за своите изключителни постижения и преживелици, а кулминацията ще настъпи с премиерната прожекция на The Last Great Climb, в който ще видим мистър Холдинг и екипа му в експедиция до връх Улветана (2931 м), Антарктида – едно от най-трудните изкачвания през последните години.

THELASTGREAT-CLIMB

Разбира се едно такова голямо събитие като този фестивал не се затваря в рамките на няколко дена в една зала – съпътстващите събития ще продължат през целия месец ноември под формата на DJ партита, фотоконкурси с твърде приятни теми и също толкова приятни награди, а на самия форум ще видим още много документални премиери, лекции и дискусии. Очаква се около фестивала да се завъртят над 2500 човека: планинари, катерачи, парапланеристи, сърфисти, любители на приключенията, еко активисти, експерти, фотографи, по общия знаменател на любовта към природата и адреналина. В смисъл – все наши хора.

Програма, актуални новини, цени на билетите (съвсем подобаващи, впрочем) и всичко останало тук.
Фейсбук страничката на събитието е тук.

А това отдолу е неговият чудесен 30 секунден трейлър