Как да направим 50-ватова крушка от двулитрова бутилка?

Брадатият виц за полицаите, които сменят крушка тук на важи – тази крушка няма нужда да се сменя.
Брадатият виц за полицаите, които сменят крушка тук на важи – тази крушка няма нужда да се сменя.

Ако в Горичка си направим раздел “Как не съм се сетил досега”, тази джаджа може да заеме място на доживотен почетен председател. Нужни са няколко елементарни действия – двулитрова пластмасова бутилка (действието тук е предварителната употреба на съдържанието на бутилката в комбинация с уиски, ром или водка, според предпочитанията), напълваме я с вода, пробиваме дупка на покрива на бараката/бунгалото/двореца си, пъхаме бутилката в дупката. Преди да я затворим слагаме във водата малко белина, срещу зараждането на нежелана в бараката/бунгалото/двореца ни цивилизация.

Резултатът – както се вижда от кадъра – е, че светлината от слънцето се пречупва и разпръсва от своеобразната лупа, а според автора осветлението е равностойно на това, което идва от 50 ватова крушка. Остава, разбира се да се надяваме на много ярко пълнолуние през нощта или да се отдадем на занимания, които могат да се практикуват и на тъмно.

Източник: WELLDONESTUFF

02 comments on “Как да направим 50-ватова крушка от двулитрова бутилка?

  • mumintrol , Direct link to comment

    В ширините, където това може да работи, не е проблем да имаш просто дупка в покрива; а който има шише с вода, по-скоро ще си я пие…

Comments are closed.