Дядо Коледа с видео призив за опазването на горите

Добрият старец тази година е решил да защити името си не само с очакваните от милиони малки и големи подаръчни блага, а и с действия за защита на планетата ни. В симпатично клипче, излъчено по много телевизори, той призовава децата да се грижат за дърветата. Супер добра идея, знаем, децата се впечатляват високо от думите на авторитети, а Дядо им Коледа безспорно е съвсем точно това за техните невинни възприятия. В клипчето той казва:

„Вие, деца, сте следващото поколение. Трябва да се погрижите горите ни да бъдат защитени, защото най-хубавият подарък за Коледа, който можем да си направим, е здрава планета. А грижата за горите е от огромно значение за това.“

От клипчето разбираме, че Дядо Коледа сега е във Финландия, където обикаля различни училища и говори на дечицата за опазването на горите. Неслучайно е избрана точно Финландия – държавата е знакова за цяла Европа с политиката си за устойчиво развитие на горите, прилагана от вече няколко десетилетия.

Може би белобрадият посланик на горите скоро ще стигне и дотук. Междувременно, ако наистина държиш на отсечено дръвче за празника, поне се увери, че е с идентификационна пластина. Така ще знаеш, че произходът му е контролиран, а не е било произволно отсечено от бракониери.

Ето и самото клипче с Дядо Коледа:

Весела Коледа!

One comment on “Дядо Коледа с видео призив за опазването на горите

  • Христина Попсавова , Direct link to comment

    Горичка, чудесно е че показвате това клипче. Учудвам се, обаче на неуместния ви коментар „Ако наистина държиш на отсечено дърво за празника…“ Ако Вие не намирате за уместно да кажете, че отрязването на дърво за празника е дивашко, тогава- кой? Не е възпитателно и за децата- те виждат отрязаното дърво. За тях радостта от отрязаното дърво се официализира, и те очакват на следващата година да видят поредното отрязано дърво… Диващината се мултиплицира… Толкова ли е сложно поне да опитаме да станем по-цивилизовани…

Comments are closed.