Гей пингвини осиновяват бебе в датска зоологическа градина

Кралските пингвини живеят по двойки и остават с партньора си за цял живот. Понякога се случва да има еднополови двойки. Миналата седмица в датската зоологическа градина Одензе, едно пингвинско семейство от двама татковци, осиновило изоставено яйце. Измътили го и сега се грижат за осиновеното бебе-пингвин.

Зоолозите, които са наблюдавали случката, казват, че двата хомо-пингвина отдавна давали знаци, че искат да се грижат за малко. През всеки размножителен период, тяхното поведение се променяло, както и на останалите. Обикновено майките-пингвинки гледат по едно яйце, а в редките случаи когато са две, намират друг, който да го мъти. Така, въпросната хомо-двойка е получила едно от яйцата в повече.

Нито зоолозите, нито останалите пингвини са протестирали против правото на еднополовата двойка да отгледа малкото пингвинче. Както знаете: хомосексуалността е присъща на 450 животински вида, хомофобията само на един.

Осиновителите и бебето-пингвинче.
Фотограф: Ard Joungsma / Odense ZOO
Фотограф: Ard Joungsma / Odense ZOO
Един горд баща. Фотограф: Ard Joungsma / Odense ZOO

 

Odense Zoo

02 comments on “Гей пингвини осиновяват бебе в датска зоологическа градина

  • Dimitriana Hristova , Direct link to comment

    Страхотно е да помогнеш на яйце в нужда,но повечето животни растат бързо и педофилията не е често срещано явление сред животните (не гарантирам за свръхзапознатост) . Аз съм хомо-ОК,но за да могат мъже да осиновяват деца трябват сериозни наблюдения и контрол от специалисти.Може 100 двойки да направят страхотно добро,но една да унищожи невинна детската душа.

  • Христо , Direct link to comment

    Г-жо Христова, няма статистика, която да доказва, че хомосексуалността е свързана с педофилията, повече от да речем хетеросексуалността. Не вярвам да има такава.

Comments are closed.