Google ще пасат кози, вместо да косят с бензинови косачки

От блога на Google научавам, че те са решили да не поддържат зелените площи около офисите си с бензинови косачки, а да вземат под наем кози, които да ги опасат.

Не се шегувам.

Едно стадо от 200 кози и едно куче ще прекарат по-малко от седмица около офисите на Google в Mountain View, докато опасат и наторят всички моравки и полянки. Интересното е, че има такава организация, наречена California Grazing, която отдава под наем кози и която съществува точно с тази идея, да помага да се спестяват не само емисиите от бензиновите косачки, но и хербициди и други химии, с които се пръскат градските поляни.

В България екологичният занаят на косачите с коси е на път да изчезне, тъй като никой вече не го практикува. Бензиновите косачки оставиха косите ненаклепани.

02 comments on “Google ще пасат кози, вместо да косят с бензинови косачки

  • козарчето калитко , Direct link to comment

    хубава работа 🙂 … ама дали няма да изгорят повече бензин за да пренесат козите до моравата и да ги връщат после обратно, що просто не си завъдят две три и да си ги пасат там. хем ще си имат еко млечице или да си насадят памук вместо райграс и от време на време да пращат директора по рекламата да го чепка …. рекламни изгъзици и пиар са това а аз съм глупак, че ги чета, че и отговарям вместо да ида да помета в двора.

  • Denski , Direct link to comment

    Е, тва ме уби! А коментарът на козарчето калитко ме довърши (браво! 🙂

Comments are closed.