Горичка Филм Фест във Варна

Varna_GFF_coverFB

Това е покана за среща. Отправена е към всички наши задочни приятели от Варна (знаем, че сте много и ще се радваме да ви видим). А поводът е много приятен – най-после успяхме да организираме отдавна замисляното събитие във вашия прекрасен град, а именно: прожекции от програмата на втория Горичка Филм Фест. Партньори са ни пичовете от На тъмно, а филмите, които сме подбрали са красиви и вдъхновяващи. Много красиви и много вдъхновяващи, сериозно.

Ще се срещнете и с Маги Малеева, която ще разкаже своята гледна точка за това, какво трябва да направим, „за да си помогнем да преминем през всичко това, каквото и да е то“. Има и специален бонус, но за него след малко. Ето подробности:

Президентът на острова
Maldives Underwater Cabinet

Година – 2011
Държава – САЩ
Режисьор – Джон Шенк
Времетраене: 101?

Президентът на Малдивите Мохамед Нашийд е жива легенда. През 2009 година той обявява, че страната му ще стане първата въглеродно независима държава, а цената, според неговите специалисти, няма да бъде по-висока от това, което така или иначе вече се харчи за енергия. През октомври същата година той организира първото подводно заседание на министерски съвет, на което всички присъстващи са във водолазни костюми. Месец по-късно създава Форум на климатично уязвимите – организация на страни, засегнати прекомерно от климатичните изменения.
Трейлър

В преследване на леда
ChasingIce1

Година – 2012
Държава – САЩ
Режисьор – Джеф Орловски
Времетраене: 75?

Когато кадрите говорят, и най-върлите климатични скептици ще трябва да си замълчат. Основната техника, която се използва, е time-lapse – разположените на различни места камери правят по една снимка през определен интервал от време. В продължение на няколко години. Когато накрая екипът успява да събере материалите, доказателствата за ерозията на вечните ледове са повече от очевидни.
Трейлър

Без отпечатък
no impact 91
Година – 2009
Държава – САЩ
Режисьори – Лора Габърт и Джъстин Шайн
Времетраене: 93?
No Impact Man е документираният опит на Колин Бевън, блогър, публицист и екоактивист, да живее в продължение на една година, без да оставя екологичен отпечатък. Или поне да го сведе до минимум. В този експеримент, в който храната се купува локално, спира се шопинга, кафето, гледането на разните му там reality shows и, в крайна сметка, ползването на електричество, взимат дейно участие неговата съпруга и невръстната им дъщеря.
А ето го и обещаният бонус: специално за варненската публика ще прожектираме и българския филм Глобална заплаха, който отнесе награда в един от най-престижните фестивали за подобен род документални филми в света. Подробностите са тук.
Събитието във фейсбук е на този линк. А долу е пълната програма.
Чакаме ви.

 

ПРОГРАМА:12.12.2014 от 20.00ч.
(залата на радио Варна, бул. Приморски 22)
Президентът на острова
Кратка лекция на Маги Малеева
13.12.2014 от 18.00
(залата на На тъмно, ул. Стефан Стамболов 2)Глобална заплаха13.12.2014 19.00ч.
(залата на радио Варна)Без отпечатък

14.12.2014 19.00ч.
(залата на радио Варна)

В преследване на леда

Билети: вход свободен

02 comments on “Горичка Филм Фест във Варна

  • ДЯДО ДИМИТЪР , Direct link to comment

    това което е добре за хората е вредно за енерго мафията
    помогнете на /// Майстор Тричко » Уникално изобретение разработиха български инженери /// разгледаи саита/// нека тези специалисти да патентоват тяхното изобретиние и обещавам че ще намеря бизнесмен да закупи поне 100 броя и да подари на социалните домове тук в българия а и на някои болници

Comments are closed.