Зорница Вакова

Лекция „Политика и право“

Зорница Вакова следва право и немски език в University of Bristol и специализира право на международните икономически отношения в SOAS, University of London. Особено се интересува от темите устойчиво развитие на развиващи се държави и опазване на околната среда. Фокусира се върху право и политика на изменеия на климата и работи като стажант в неправителствени организации по проекти свързани с преговорите в рамките на Протокола от Киото и насърчаване на нови зелени технологии.

Опитът й като част от екипа на denkstatt България-една от първите консултантски фирми, която предлага стратегии за устойчиво развитие в страната- й доказва колко изключително важна е ролята на бизнеса за устойчивото развитие и обратното: колко съществено за успеха на една компания е следването на устойчиви бизнес политики и практики.

Последното предизвикателство, което си е поставила е превръщането на няколко зелени бизнес идеи в реалност (но тъй като за момента са само идеи, ги пази в тайна). Използва всяка въможност да пътува и да опознава нашата красива планета.

Какво включва лекцията „Политика и право“?

  • Съществуващи регулации върху дейността на бизнеса – България, ЕС, САЩ
  • Тенденции в законодателството – ЕС, САЩ
  • Климатично законодателство – системи за облагане, международни спогодби, конфликтни точки между държавите
  • Актуални политически дебати – глоби или данъци, намеса или пазарни решения, субсидии и стимули
  • Прецедентни дела – за замърсяване, за промяна на климата…
  • Българска действителност
  • Примери: ребрандирането на британската консервативна партия, зелените партии по света, Барак Обама, Китайската комунистическа партия

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.