Онлайн ресурсен център

Публикуваме статии, в които сме събрали много информация по важните за нас теми.

Започнахме да публикуваме материали в gorichka.bg през септември 2006 година. По това време повечето неща, за които пишехме, като промени в климата, изчерпване на ресурсите, бяха абсолютна новост. Чрез тези публикации, успяхме да съберем и представим информация по няколко наистина важни теми. Постепенно сайтът ни се превърна в това, което сега наричаме ресурсен център или място, в което всеки може да открие доста информация по тези теми.

Запазили сме всички публикувани статии, почти 800, от септември 2006 до сега. В тях можете да откриете много интересни факти, коментари, но и да усетите как са се развивали нещата. Как в началото сме обяснявали какво са промените в климата, по-късно сме обяснявали какво е устойчиво. Сега в повечето случаи и двата термина не се нуждаят от обяснение.

Отчет

  • начало на дейността: септември 2006
  • публикации: 850
  • първа публикация: „Премини на зелено“ от Веселин Трандов, 9.9.2006
  • автори: 74
  • коментари под публикациите: 6 639
  • регистрирани потребители: 3 387

Бюджет

Всички автори са получавали хонорар за публикуваните в Горичка статии. Хонорарите са били различни, спрямо качествата на статията. Месечният бюджет за тази дейност е варирал от 800 до 1600 лева на месец, от септември 2006 до края на 2008 година.

Край

От началото на 2009 година, по много причини, решихме да променим формата на сайта и спряхме да публикуваме статии. В новия формат има блог, в който пишат хората, които работят в/с Горичка.

към старата горичка