Ивон Шуинар и книгите за най-яката фирма на планетата

Снегът на Витоша ни подсети, че идва новият зимен сезон и ни припомни за Патагония, за дрехите им от рециклирани материали и за за надеждата и вдъхновението, което дават. През октомври 2007, Горичка издаде книгата на собственика и основател на Патагония, г-н Ивон Шуинар.

Много от вас сигурно са я чели. Тя излезе в два тиража по 1 000 и двата бяха продадени и сега и да я поискате, няма да можем да ви я дадем. Даже, ако имате излишна, сме готови да си я купим обратно.

Междувременно, Ивон Шуинар продължава с мисионерската си работа в света на бизнеса и е написал нова книга – The Responsible Company, с подзаглавие „Какво научихме от първите 40 години на Patagonia“.

Книгата е написана заедно с Винсент Станли, редактор на Патагонските Footprint Chronicles, и разказва за 40-годишния опит в отговорния бизнес на компанията, която през 2007 беше определена от списание Fortune като най-яката (the coolest) компания на планетата. Освен откровени истории и случки, книгата завършва и с полезни практически съвети какво може да помогне по пътя на екологично отговорния бизнес + съвети кое и как работи.

И за финал, добрите новини: в телефонен разговор г-н Манол Пейков от издателство Жанет 45 потвърди, че можем в най-скоро време да очакваме и двете книги в българските книжарници.

02 comments on “Ивон Шуинар и книгите за най-яката фирма на планетата

 • Тодор Павлов , Direct link to comment

  Страхотно! Много се радвам, че се върнахте и редовно поднасяте статии и новини. С нетърпение очаквам „The Responsible Company“ 🙂

 • kpacu , Direct link to comment

  Тъкмо се зарадвах и си отбелязах да вдигна Патагония на най-високото ниво за екипировка и видях в друг еко блог, че има нещо гнило в Патагония:
  http://www.ecouterre.com/greenpeace-detects-high-concentrations-of-toxic-chemicals-in-popular-outerwear-brands
  и по-точно, че използват токсични материали наред с останалите големи производители.
  Може да няма алтернатива но не се връзва с философията написана в статията.

Comments are closed.