Изкуство, вместо сметище, за празните графити спрейове

Спрейовете, с които артистите създават своите прелестни графити, са вредни, спор няма. Най-вероятно всеки екологично ангажиран художник, се чуди как да рециклира празите си спрейове, а през това време небивали количества от тях свършват на сметищата, често все още с доста токсични химикали вътре в тях. Открихме едно великолепно решение на проблема.

Букет
Букет

Това са CANLOVE – група графити артисти, които са решили да дадат втори живот на използваните кенове. Мисията им е да събират и превръщат в произведения на изкуството колкото се може повече изпълнили първичния си дълг спрейове. Един вид, завършен цикъл – медията, с която се създава изкуство, сама по себе си се превръща в такова.

Произведенията на вторичното изкуство се продават на сайта на CANLOVE.
Произведенията на вторичното графити изкуство.

Досега CANLOVE са рециклирали близо 15 000 кена и дано продължават все така, много добре им се получава. Можете да си купите някое от произведенията им от уеб сайта им, или пък да отидете на изложба, която организират някъде по света (предимно в САЩ), или просто да се вдъхновите, да разрежете стария спрей и да му дадете нов живот.

Колко ли от ежедневните предмети, които сме свикнали без да се замисляме да изпращаме на бунището, биха могли да се превърнат в нещо неочаквано и ново?

Повече на CANLOVE