Как американски мобилен оператор рециклира 45 000 тона стари телефони

До 2017 година Спринт цели да събира 9 устройства за всеки 10 продадени.
До 2017 година Спринт цели да събира 9 устройства за всеки 10 продадени.

Американският мобилен оператор Sprint има повече зелени инициативи от всичките си конкуренти в САЩ, за което преди две години получиха наградата Green Excellence и заеха гордото четвърто място в категорията опазване на околната среда в класацията на списание Corporate Responsibility.

Най-впечатляващото постижение на оператора е рекорда, който успява да постави, в рециклирането на стари мобилни телефони. Рекордите на Гинес ги записват за 2013 г. с невероятните 103 582 броя за една седмица. Компанията предвижда за 2013 и 2014 година да бъдат рециклирани над 45 000 тона електронни отпадъци. От 2011 г. до сега проведените от Sprint кампании по събиране на стари мобилни устройства са събрали над 5 700 тона отпадъци, които иначе биха свършили на сметищата. Всеки клиент получава веднага кредит за закупуване на ново устройство, ако донесе в магазина вече ненужния си телефон. Успехът на програмата е забележителен и днес 4 от 10 техни клиента се възползват от нея.

У нас Globul работят в подобна посока, като предлагат 50лв отстъпка за нов телефон при връщане на стария (и подписване на двугодишен договор). От началото на инициативата на Globul през 2008 година до сега са събрани 10 тона електронни отпадъци.

Повече на Sprint

One comment on “Как американски мобилен оператор рециклира 45 000 тона стари телефони

  • силиконов калъф за iphone , Direct link to comment

    Ами много добра инициатива правят Глобул, с изключение на условието 2-годишен договор. при нас чак такъв рекорд едва ли би могло да се постигне. Старите хора си ползват телефона поне 5 години, докато само младите си го сменят на всяка година или две. А и нямаме културата да мислим за природата и да предаваме техника на такива пунктове. По-лесно е да го изхвърлиш на боклука…

Comments are closed.