Какво друго на GFF2014: Лекции, дискусии, работилници

 

gff_page

Нашият принцип е да споделяме проблемни въпроси или новаторски открития и вдъхновения от цял свят. След което се стараем да пренесем темата в нашия двор. Иска ни се да имаме все повече причини да говорим за България, да не бъде просто пожелателно сравнение, а наистина да започнат да се случват нещата тук, сега. На фестивала тази година сме подбрали няколко безценни шедьовъра, които поставят глобални теми за размисъл. Филмите са от Канада, Германия или Америка, но темите за размисъл са валидни за целия свят.

И точно по тази причина след почти всеки филм ще имаме и допълнителни минути заедно – лекции, работилници, дискусии – в които да разберем какво е положението у нас… Това, което сме ви подготвили засега е достатъчно интересно, а предстоят и още изненади, които ще обявяваме впоследствие.

Апостол Дянков
Промените в климата в България
След филма Президентът на острова, 09.10.2014
Апостол Дянков - лого

Лекция на Апостол Дянков, консултант устойчиво развитие, на тема Промените в климата в България. С Апо се знаем вече доста годинки, помагал ни е много и можем да гарантираме, че на сцената се справя твърде подобаващо.

Детските работилници
След филма Миниатюрно: Долината на изгубените мравки, 11.10.2014

Детска архтектурна работилница
Детска архтектурна работилница

bio_igri

След прожекцията ни за деца ще предоставим възможност на всички тях и техните родители да се включат в работилници на партньорите ни от Био игри и Детска архитектурна работилница и заедно с тях да изработят пчели, мравки и други насекоми както и термитници от глина, вдъхновени от природата.

Градска пермакултурна градинка
След филма Вкусен град: Отглеждай революцията, 12.10.2014
urban_permaculture
Петър Вълчовски ще разкаже за инициативата Градска пермакултурна градинка.

Българска хранителна банка
След филма Вкусът на боклука, 14.10.2014
Bulgarska-Hranitelna-Banka
Теодора Бакърджиева и Цанка Миланова от Българска хранителна банка, за успехите на банката през последните няколко години, борбата с държавата и постоянната подкрепа на доброволци.

Реките в България
След филма Воден знак, 15.10.2014
vodopad
Иван Христов от WWF България с лекция “Допиши историята на реките (за да не я допише някой друг)”. В тази 10-минутна лекция, Иван ще ни разкаже какво е състоянието на реките в България и как можем помогнем.

Останалото засега е в тайна.

NB: Тези от вас, които вече са посещавали нашите събития, знаят добре, че се грижим както за душевното, така и за телесното благосъстояние. Казано другояче – след всеки филм сме предвидили за всички питие от бара на Jameson (душевното) и хапване от Harmonica (телесното). Специално за децата след прожекцията на Миниатюрно: Долината на изгубените мравки, сме заредили банички и напитки. Фоайето на киното е идеалното място да обсъдите впечатленията си от филмите със съмишленици или опоненти.

Пълната програма на GFF2014с дати, часове и цени на билетите е тук.