Какво обядва днес? Летящ старт за пилето.

chicken-0011Сърдечно благодарим на всички участвали в първия ден от допитването „Какво обядва днес?„. Радваме се, че толкова много хора са обядвали в понеделник. Може би е рано да говорим за тенденции, но обядът изглежда отново взима солидна преднина пред хапването на крак, а това вече е добра новина.

Ето малко статистика от вчерашния обяд:

След оспорвана надпревара със сандвичите, пилето финишира на първа позиция с безапелационните 16%. Съдбата му е била решена под формата най-вече на супа и пържоли, но в 20% от случаите е попаднало и в компанията на нахут, ориз, картофи, зелена салата или броколи.

Трето и четвърто място заеха пастата (13 %) и ориза със зеленчуци (10%), а соченият за фаворит във Facebook зрял фасул в крайна сметка изостана на пета позиция, където намерихме и 7% участници на разтоварващ ден, които са обядвали грейпфрут, круши, портокал, банан или ябълки плюс чай.

Най-популярният зеленчук във вчерашните салати е доматът (30%), а най-популярният зеленчук в супите -гъби (25%).

Категория десерт демонстрира изключителен размах на въображението и се отчете с:
_ едно недоядено пликче „Зайо Байо“ на децата
_ шоколадово яйце с играчка!
_ оризов пудинг с ром, стафиди и сушени кайсии
_ тиква на пара с мед
_ много кекс

Установихме също и отлично владеене на умалителните форми, като например във фразите: „Два броя сандвиченца, състоящи се от пълнозърнестa филийка, отгоре – авокадо и кашкавалче запеченки и отгоре кръгчета прясно доматче :)“ и „Пакетче фъстъчки с лате“.

А жребият отреди първата покана за Форум Храна да потегли към човека, обядвал:
„Микс от зелени салати, козе сирене от с. Остров и домашно приготвен пълнозърнест хляб със семена, а за десерт пай с карамелизирани ябълки от село.“

Рапорт даден.

А сега кажи: Kакво обядва днес?

И не забравяй да се регистрираш за форум Храна!

One comment on “Какво обядва днес? Летящ старт за пилето.

  • Анита , Direct link to comment

    Летящ старт? Хм.. тук бих поспорила..

Comments are closed.