Климатека – науката за климата на твоя език

Здравейте,

След няколко месеца работа по подготовка на проекта, този петък, 05 юни – Световният ден на околната среда, Климатека открива официално виртуалните си врати.

Климатека – науката за климата на твоя език

Климатека е отворена платформа за знание, която има за цел да направи науката за климата достъпна за всички. Целта на Климатека е да информира за причините и следствията от климатичните промени, за да могат читателите да бъдат аргументирана страна в разговора за климата.

Авторите в Климатека са млади учени със специалност климатология, метеорология, геоморфология и биоразнообразие. Отвъд академичния им път обаче, те са обединени от идеята, да оборят океана от недостоверни „новини“ и „факти“ за климатичните промени и да създадат мост между академичния свят и останалата част от обществото като публикуват регулярни статии за различни сфери засягащи темата, но на достъпен език.

Този петък, 5-и юни, от 17:30 ч., екипът на Климатека организира онлайн събитие на живо във Фейсбук страницата им. То ще включва представяне на екипа и идеята, като всеки ще може да зададе въпросите си, като коментар под видеото.

Можете да прочетете повече в каналите на Климатека: