На Форум Родителство: за сугестопедията разказва Ирена Младенова

irena_newИрена е родена в Костинброд. През годините е изучавала предучилищна педагогика, специализирала е „философия за деца“, а след това се е занимавала с още повече философия. Неотдавна взима ниво за преподаване на Сугестопедия десугестивен метод за образование. Справя се отлично с испанския език (годините прекарани в Испания сигурно са помогнали да го овладее ). В кариерата си, Ирена е заемала позиции на детски учител, мениджър-продажби, преподавател по философия и така до съвсем скоро, когато е работила като педагог във Войс Академи.

. . .

Горичка: Кое е най-трудното днес за един родител?

Да се запази като личност с пълната отговорност, че делата са по-важни от всякакви думи и че именно делата са тези, които децата приемат като пример за своя бъдещ живот.

Горичка: Препоръчайте ни една книга или блог за родителство или образование?

„Елементът” на Кен Робинсън с Лу Ароника

Горичка: Ако бяхте министър на образованието какво щеше да е първото нещо, което ще направите?

Бих организирала обучения, семинари, разговори с и за всички действащи учители по места, свързано с личностната им мотивация и собсвено израстване, защото примерът, който учителите дават на децата е изключително отговорен и ценен и не бива да се допуска посредственост, негативизъм, непочтеност… Бих обърнала повече внимание на irena-2личностите, които са ярки и необикновени, защото те са тези, които впечатляват децата и могат да играят важна роля в развитието им.

Горичка: За какво ще ни разкажете на Форум Родителство?

За моята необикновена и магична среща със Сугестологията на Д-р Лозанов и Д-р Гатева.

*анимационната версия на Ирена е създадена със SP Studio

. . .

Видео от презентацията на Ирена:

Ирена Младенова за опита си със сугестопедията from горичка on Vimeo.

One comment on “На Форум Родителство: за сугестопедията разказва Ирена Младенова

  • детска сугестопедия , Direct link to comment

    Изключително съм доволна като гледам в днешно време как се опитва да навлезе тази технология на обучение сугестопедията.За мен това е идеален начин за децата, които няма да се чувстват принудени да учат, а ще се забавляват и същевременно получената информация, ще остава за по дълго време в главите им.Има интересни въпроса и отговори от интервюто ви, беше приятно да прочета статия и да изгледам клипчето, дано често ни пишете и дано да стане масова практика сугестопедията.

Comments are closed.