Лекторите: Орлин Тодоров за родителството като творческа дейност

orlinОрлин Тодоров е доцент в Нов български университет, преподавател в департамента по когнитивна наука и психология, директор на следдипломна специализация по психотерапия и супервизор на екипа към центъра за робота с деца с комуникативни и емоционални нарушения. Старши терапевт в клиника Канчелов, специализирана за терапия на зависимости. Член на българската асоциация по психотерапия. Автор на книги и сборници по психоанализа и психотерапия.

На форум „Родителство“ Орлин ще говори за родителството, като творческа дейност.

Горичка: Кой е най-добрият съвет, който бихте дали на млади родители?

Орлин: Не бързайте да тласкате децата си към преждевременна независимост през първите години от живота им, те имат нужда от родители, които да им помогнат постепенно да открият себе си и света.

Горичка: Кое е най-важното, което родителите могат да направят за детето?

Орлин: Да се научат да разбират нуждите, страховете и фантазиите им и да не използват децата си за удовлетворение на собствените си нужди, успокоение на страховете си и осъществяване на амбициите си.

Горичка: Кои са най-големите заблуди в отглеждането на деца у нас?

Орлин: Че родителите са виновни и отговорни за всичко, което става с техните деца.

Горичка: Трудно ли е да си добър родител?

Орлин: Разбира се, че е трудно. Това е въпрос, който си задаваш цял живот и отговорът не винаги те удовлетворява. Невъзможно е да бъдеш идеален или перфектен родител, но можеш да бъдеш достатъчно добър.


РЕГИСТРАЦИЯ
за форум “Родителство”
25 септември 2010, Модерен театър