Лекторите: Таня Русева-Бу

Започваме да представяме участниците във форум „Родителство“. Все още нямаме окончателния списък, очакваме още няколко потвърждения, за това, без да бързаме, един по един, ще ви ги представим всичките. Някои ще са познати, други изненадващи, трети напълно непознати, но всички те ще имат какво да ви кажат.

Започваме с Таня Русева или на кратко Бу.

ruseva

Таня Русева е майка на две момичета. От 2003-та е дипломиран архитект с магистратура по Градоустройство, от създаването му в началото на 2004-та е модератор на форум Кърмене в БГ Мама, а от 2005-та е международно акредитиран Ла Лече Лига лидер.

Темата на Таня на форума ще е „Майчинство чрез кърмене„.

Зададохме и няколкото въпроса:

Горичка: Кой е най-добрият съвет, който бихте дали на млади родители?

Таня: Слушайте повече инстинктите си и телата си, както и тези на бебетата и децата си и по-малко – чужди мнения, съвети и експертни книги. Никой не познава детето ви по-добре от самите вас.

Горичка: Кое е най-важното,което родителите могат да направят за детето?

Таня: Да го обичат, да се вслушват в желанията и мненията му, да му отделят не само качествено, но и количествено време. Духовните придобивки са по-важни от материалните, поне в ранните години – със сигурност.

Горичка: Кои са най-големите заблуди в отглеждането на деца у нас?

Таня: Че отглеждаме миниатюрни чичковци и лелички, които трябва да спазват нормите на големите и да слушкат и папкат, вместо човешки индивид със своите нужди и желания, който обаче е дете, а не умалено копие навъзрастен.

Горичка: Трудно ли е да си добърродител?

Таня: За мен поне не е лесно. Постоянно се хващам в крачка за същите неща, срещу които роптая, когато другите ги правят и се налага да се самоконтролирам.Самото родителство не ми тежи, но другите неща, които гравитират около мен, в комплект с него, някой път дават нежелан ефект.

Ето и още:

Капитал Light, юни 2010 – „Всичко за БГ майка ми“ – интервю с Таня
Естествено – „Малките неща могат да окажат голямо влияние“ – интервю
Горичка – Скайп интервю на Маги с Бу

и разбира се блогът „Царството на Бу

А ние ви очакваме да дойдете на 25ти септември, в Модерен театър.