филм "Последната планина" - лого

Лидери със сърце представя „Последната планина“ в Дома на киното

Последната планина

Кино! Обичаме филмите, особено тези с кауза: инициативата на Лидери със сърце – „Да защитим Природата“, донася американския документален филм Последната планина за прожекция в Дома на Киното, София на 3 март от 14:00 часа.

Последната планина е на режисьора Бил Хейни. Филмът (част от официалната селекция на Фестивала на независимото кино Сънденс) разкрива усилията на група хора от щата Западна Вирджиния да спрат енергийна компания, която добива въглища в района по унищожителен за природата начин. Взривяването на планинските върхове е един от големите проблеми при добив на въглища в САЩ. Робърт Кенеди-младши – автор, природозащитник, активист и адвокат, дава своя глас и опит в подкрепа на хората, решили да спрат унищожението на планината, наречена „Въглищна река“. Организаторите на събитието смятат, че посланията на филма са актуални както за САЩ, така и за България.

Лидери със сърце е основана преди 2 години в Харвард от Маруся Мирчевска – автор, режисьор и активист. Маруся мисли, че общество, което иска да има свое бъдеще, има нужда от повече знания, от лидери с по-високо съзнание и подготовка. Затова и основната дейност на Лидери със сърце в България е предимно образователна, просветителска. „Надявам се, че Последната планина ще вдъхне кураж за пътя, който ни предстои, ако наистина искаме да решаваме съдбата си.“

Билети за прожекцията на Последната планина ще се продават на касата на Дома на Киното.