Машина, която прави тоалетна хартия от старите офис документи

White goat - машина за правене на тоалетна хартия.
White goat – машина за правене на тоалетна хартия.

Макар и да подхождаме изключително съвестно и добронамерено, животът в офиса често така ни завърта, че докато се усетим и сме обградени с купчини използвана хартия. В общия случай вариантите са кошчето за разделно събиране и в някои екстремни случаи разходка до пункта за връщане на хартия.

Да, но не!, помислили си няколко мъдреци в Китай и изобретили машината с култово наименование White Goat (Бяла коза). В обозначения край слагаш 40 листа хартия и след около 30 минути имаш чисто ново руло тоалетна хартия. Във вътрешността на устройството не се случва никаква магия, а просто поредица добре преценени процеси – първо хартията се нарязва на тънки ивици, след това накисва във вода, прекарва през преса, изсушава и накрая навива около ролка. Любопитното изобретение с практическа насоченост се продава за 100 000 долара.

Кажи дали си заслужава:

03 comments on “Машина, която прави тоалетна хартия от старите офис документи

 • Милен , Direct link to comment

  Първо не в Китай, а в Япония, както ясно личи от клипчето. Второ, клипчето е от 2009, и съдейки по това, че след четири години не сме чули нищо за подобни машини, явно бизнеса не е потръгнал :-).

 • ddd , Direct link to comment

  Е ми да, защото целта е да се намали консумацията на хартия, а не да се мисли как от свръх-употребата да се произвежда нещо 🙂

 • Явор , Direct link to comment

  Въпрос, само към тези, които искат да се замислят:
  Какво се случва с мастилата по листата? Голяма част от тях съдържат канцерогенни вещества – напр. каменовъглен катран.Ако сложите и вестници, печалбата ви е гарантирана!
  Мажете си го по нежните части, и се чудете после, защо се появяват тези болести!

Comments are closed.