Миксер 4: планината през очите на Мая Къркаличева

maya2Мая е заснела едни от най-красивите снимки на българските планини, които сме виждали. Тя е от онези фотографи, които са преди всичко планинари.  От 3 години обикаля планините на България във всички  сезони и документира различните им лица. Мая изучава природата в процеса на ходене и претворява красотата и чрез своята камера. Чрез фотографиите си е повлияла на много хора да започнат да ходят на планина или да се доближават все по-често към нея. На MayaEye.com и тази страница във Flickr.com, може да разгледате фотографиите на Мая. Ако някоя от тях много ви хареса, може да се възползвате от опцията тя да бъде отпечатана в различни размери платно.

. . .

Аз и планината …

Преди 3 години за първи път стъпих във високата планина и оттогава не спирам да се връщам отново, и отново. Беше любов от пръв поглед, да усетиш безмерната сила и красота на тези величави творения. Нещо като силен магнит, който постоянно те привлича и заряд, с невидима енергия, която кара цялото ти същество да тупти.  Ходенето на планина се превърна в начин на живот и всичко, което ми дава сили да продължа.

Какво е хубавото на планината?

Тя е източник на неизчерпаемо вдъхновение, това е мястото, където най-силно усещаш връзката си с Природата и всеки един момент може да се превърне в незбравимо изживяване. В планината няма прегради между хората, там човек се чувства истински свободен и чист. Там просто си ти.

Две места от българските планини, които всеки задължително трябва да посети са …
Нощуване на заслон Кончето и Тевно езеро.

Препоръчайте ни добро четиво за хора, които се интересуват от планинарство.
Ако е книга, да е „Планините отблизо. Наръчник на планинския водач и добрия планинар“ и „Лавинна безопасност: Наръчник за скиори и сноубордисти“. В сайта 4ebura6ka.blogspot.com има разкази за планини и пътешествия. Прогнозите за времето също са важни, а добри източници са: SnowForecast.comWunderground и Sat24.

За какво ще ни разкажете на Миксер Планина?
Ще ви покажа различни моменти от планините родни 🙂

. . .


mixer-logo-webМиксер ПЛАНИНА е на 8 февруари, в + това. Регистрирайте се ТУК

03 comments on “Миксер 4: планината през очите на Мая Къркаличева

Comments are closed.