Невидимата каска за колоездачи

Не е интересно да си реалист„. Така започват разказа си две жени в Швеция, които чуват „това е невъзможно“ хиляди пъти в продължение на седем години и въпреки това не се отказват и създават невидима каска за колоездачи.

Невидима?!

Няма да разваляме изненадата (царят не е гол), гледайте и ще разберете сами:

Невидимата каска е отнела много години от идеята до производството. Създателките Ана и Тереза започват през 2005 година с анкета защо толкова малко хора си слагат каски. Получават отговори като – досадно е да се носят, грозни са, развалят косата, никой друг не ги носи, не можеш да си сложиш шапката под каската. Все валидни аргументи, когато става въпрос да замениш колата с колело за ежедневна употреба.

Мотивира ги вярата им, че за да има по-малко нещастни случаи с колело не трябва да се променят колоездачите, а продуктите. Намират и ангели инвеститори, които им се доверяват и инвестират над 10 милиона евро в изследвания. Основават компанията H?vding (на шведски Старейшина/Вожд) и така през 2012 успяват да създадат невъзможното според всички – най-удобната и невидима астронавт каска, с която прическата запазва форма, а колоездачите са по-защитени.

А ето и причината да не се откажат нито за миг, въпреки всички трудности:

„Ако използваме колела И пътуваме защитени: животът ще бъде по-добър за всички.“

Къде може да ги намерите в Европа
Тук можете да си купите невидима каска: онлайн магазин
Повече за H?vding и тайната на тяхната невидима каска

 

One comment on “Невидимата каска за колоездачи

Comments are closed.