Nomad: сглобяема, преносима и обзаведена мини къща за 33 000 лева

2741122_orig

Канадската компания NOMAD предлага чудесно решение за все по-наболели и в световен мащаб жилищен проблем. Nomad Micro Home е миниатюрна къща, едва 9,29 кв. м., но пък си има съвсем всичко необходимо, за да се превърне в нечий дом: дневна, кухня, баня и спално помещение.

Една от основните гордости на създателите е цената. Версиите са три, като базисният модел е екипиран с кухненски шкафове, осветление, ламинат, полици, място за съхранение, снабдени с всички потребни жички контакти и излиза към 25 000 канадски долара (33 000 лева).

7997392_orig

Като допълнение, можеш да я поръчаш и със соларен панел, със система за събиране и пречистване на дъждовна вода и преработване на отпадъците или пък дървена веранда. Както самото име намеква, Nomad е замислен като мобилна къща. Създателите на микроскопичното чудо твърдят, че сглобяването му е не по-сложно от това на икейска мебел, съответно, разглобяването също.

„Толкова е малка и лека, че човек може да я изпрати навсякъде по света и, веднъж щом пристигне, всеки с елементарни дърводелски умения може да я сглоби.“

1903207_orig

Засега всичко това е на ниво прекрасна идея, нещата зависят от успешността на Indiegogo кампанията, която тече в момента. Събрали са 30 000 от поискани 90 000 канадски долара, остават цели 21 дни, така че, сигурно ще им се получи.

Поръчва се тук

06 comments on “Nomad: сглобяема, преносима и обзаведена мини къща за 33 000 лева

 • иннка , Direct link to comment

  Страхотна е! Определено бих живяла в нея !

 • Красимир Стоянов , Direct link to comment

  Чудесно решение. Готов съм да си купя такава. В БГ ще има проблеми с общините по всяка вероятност.
  Много добро интериорно решение. С какво може да помогнем на компанията да стартира проекта?

 • Сашостонса , Direct link to comment

  …АКО Е БЕЗ ДАНЪК-СГРАДА , НАВИТ СЪМ-М-М !!!

 • Петко , Direct link to comment

  Като идея и модел,решението е много добро.Има още много да се желае от цената.В България на тази цена може да се купят няколко имота в приличен вид и размер(като имот визирам 30 до 50 кадрата къща с двора) на село.За хора които не са притеснени от финансова гледна точка това може да се окаже приятна изненада.За всички останали си остава мечта.Струва ми се,че при наще пазарни условия цената може да падне доста и то не за сметка на качеството.

Comments are closed.