Oбучение за инструктори на деца

Курс „Аз умея да работя и играя с деца” 2010

future-now-logo2

Какво и как?

За четвърта година поред НЧ Бъдеще сега организира курса за инструктори.

От нас можете да научите как да:

създавате уникална атмосфера за деца от 7 до 14+ години.

водите тематични модули и с много игри да увличате младите изследователи да променят отношението си към различни растения, застрашени и „страшни“ животни.

преминавате заедно с децата през разнообразни приключения, като разходки в пещери, спускане по тролеи, нощни походи, изкачване на върхове или откриване на извори,

си припомните старите традиционни игри (вече нови за „електронното“ поколение)

помомогнете на децата около нас, чрез лично преживяване да опознаят и преоткрият себе си, света и другите.

Защото повече от всякога днес е важно да можем да си играем с децата и по този начин да насърчаваме и подпомагаме тяхното развитие и усъвършенстване. Сред природата и посредством преживяването и играта това става най-лесно.

На успешно завършилите курса, се издава сертификат. Ще запомните този курс.

futurenow1

Кога?

Започваме на 18 април точно в 10.30 часа с шест часа, на 20, 21 и 22 април ще имаме по три часа вечерите, на 25 април отново ще сме за 6 часа и продължаваме на 27, 28 и 29 април с по 3 часа вечер. Всички лекционни и игрови части ще се проведат в Творчески център на улица Бигла 6, квартал Лозенец.

Практики: село Гудевица – 30 април – 2 май 2010г. и хижа Мальовица – 22 и 23 май 2010г.

Общо: 30 часа лекционна и игрова част и две двудневни практики.

По време на курса на 14, 21 и 28 април ще имаме практика с ученици от 4-ти и 5-ти клас.

Като допълнение към курса ще е възможността да се включите в международен обмен за обучение чрез преживяване в Родопите между 8 и 15 май, заедно с младежи от Англия, Македония, Албания и България.

Ако не ви стигне ще си помислим и за още…

Колко?

Таксата за курса е в размер на 280 лв.

(Таксата покрива всички разходи по време на обучението за: материали, екипировка, нощувки и храна по време на практиките, методически наръчник с игри и много други изненади. Таксата за курса не покрива транспортните ви разходи до местата за провеждане на лекциите и практиките)

За повече информация и записвания пишете на: home@gudevica.org или

на телефон: 0878 55 85 76

Кой прави курса уникален?

Теодор Василев и Милена Ленева от НЧ Бъдеще сега сме се заканили да изиграем всички игри, които сме ползвали или разработивали през последните четири години. Няма да ви спестим нищо от това, което можете да ползвате и имате в арсенала си, когато ви се наложи да се изправите пред деца. Разработената и приложена от нас методика за екологично образование, световния опит и постижения в сферата на неформалното и игрово обучение и образование ще бъдат основна част от курса. В „Часа на инструкторите“ ще се включи и част от нашия екип.

И тази година сме заедно с Любена Господинова, за която няма тайни във воденето на деца в планината и обучението чрез преживяване, Фондация Планинар и хижа Мальовица, където ще е втората практика от курса, Коцето – катерач и планински водач на деца и младежи с огромен опит и нашите стари и млади инструктори.

За първа година към курса се включват Университетския аварийно спасителен отряд, които ще водят първата помощ. Те не само са най-добрите в България по първа помощ, но и всеки преминал курса ще може да се включи в регулярните им тренировъчни игри, което може да ви помогне страшно много да действате адекватно и правилно в ситуация, когато трябва да окажете първа долекарска помощ.

Специален гост-лектор и трейнър на курса ще бъде Огнян Гъдуларов – Освен професионален трейнър, който ще поработи за усъвършенстване на уменията ви да презентирате, Оги е и катерач, и майстор на slack line.

Разбира се няма да минем без Родопски простори и село Гудевица, където ще е първата практика на курса и ще се потопим в магията на горите, ливадите, махалите, пещерите, скалите и изворите в коритото на река Арда.

futurenow2

НЧ Бъдеще сега

Народно читалище Бъдеще сега е организация със сериозен опит в неформалното обучение. Мечтата ни е да направим света по-цветен, по-хармоничен и добър! Обединяваме лъчезарен екип от млади професионалисти и ентусиазирани хора.

Нашата мисия е да създадем общество, което твори с усмивка и чрез всеотдайна работа с деца и младежи си помагаме да случим позитивната промяна, която искаме да видим в света!

Ако не сте чували за нас питайте някое дете или най-близкия до вас Гугъл.

Снимки от всички курсове до сега можете да разгледате тук:

http://www.gudevica.org/moodle/mod/resource/view.php?id=1547

One comment on “Oбучение за инструктори на деца

  • Лора , Direct link to comment

    Аз минах този курс миналата година и бях доста доволна от това, което преживях. Исках само да споделя, че номера за връзка е объркан – верният е 0878 55 85 76. Успех на всички нови хора, които ще минят по този път.

Comments are closed.