Нови опасности от строителството на вятърни турбини

Какво могат да научат българските политици от един американски комик, за да са по-убедителни в борбата си срещу вятърните перки и фотоволтаичните панели.
Стивън Колбърт е един от най-пиперливите комици в Щатите, с всекидневно телевизионно предаване с политическа сатира The Colbert Report. Бил е сред 100-те най-влиятелни личности на Times, а през 2006 на вечерята на кореспондентите в Белия дом, Колбърт изнесе благодарствена реч пред втрещения Джордж Буш-младши, която взриви медиите и стана един от най-презаписваните файлове в iTunes.
Защо ви разказваме за него ли? Сега ще разберете.
В речта си след победата на президентските избори, Барак Обама каза следните няколко думи:
„Искаме децата ни да живеят в свят, който не е застрашен от унищожителните сили на затопляща се планета.“
Същата вечер Стивън Колберт не пропусна това изречение, тъй като то беше и първото споменаване на климатичните промени от началото на президентската кампания. Едва след като спечели, Обама си позволи да заговори за едно от най-тежките предизвикетлства на втория му мандат.
С типичния си сарказъм, Колбърт зае позицията на „климатичен скептик“ и ни предупреди за една от големите заплахи от развитието на вятърната енергия – синдромът „вятърна турбина“. Това са сиптоми, които сполетяват хората, когато се намират в близост до вятърни перки или соларни панели. Като например, побеляване на косата, диабет, световъртеж, херпес и други… 155 симптома.
Гледайте изключитено забавното видео и ако познавате някой, който работи в нашето правителство му разкажете за този синдром, там имат нужда от нови аргументи срещу възобновяемите енергийни източници.
Ето и видеото:

Spot on, както се казва.