Oт Миксер Планина: видео с презентациите

Oт Миксер Планина: видео с презентациите

Четвъртият по ред Миксер беше на 8 февруари. Събрахме се отново в +това, този път, за да си поговорим за планината. Защото я обичаме и искаме и децата ни да могат да я обичат като нас. Поканихме няколко гости, които са на ти“ с планината – Росен Босев от Капитал, Евгени Динчев – планински гид, а накрая се насладихме на вълшебните снимки на Мая Къркаличева, които бяха фон на изпълнeната от Николай Топалов планинска песен. Галерия от Миксер 4 сме сложили: тук, а по-долу ще намерите видео от вечерта.

Евгений Динчев: Планината е любов! from горичка on Vimeo.

Евгений Динчев е планинар, алпинист, планински водач и пътешественик. Той кръстосва не само България, но и голяма част от Балканите, Европа, Азия, Африка и Южна Америка. През 1992г. става един от първите 5 дипломирани професионални планински водачи в България и оттогава неизменно практикува любимата си професия. Казва, че най-страхотните планини се намират в България.

Росен Босев за уроците, които (не) научихме след Банско! from горичка on Vimeo.

Росен Босев е част от екипа на в. Капитал от 2005 г. Вече повече от 15 години Росен се занимава с алпинизъм, ски-алпинизъм и катерене, а също така обича планинското колоездене и бягане, както и маратоните. В това видео той ни разказва защо горите не са окей със закона за горите.

По-близо до планината с Николай и Мая from горичка on Vimeo.

Комбинация от планински песни, изпълнени от Николай Топалов и вълшебни снимки от българските планини, направени от Мая Къркаличева (mayaeye.com).