Първият курс по устойчиво строителство LEED

И преди сме писали за стандарти за устойчиво строителство.  Един от най-известните и успешни  такива е американския стандарт LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) на Съвета за еко строителство на САЩ (USGBC). LEED е вече и световен стандарт за устойчиво строителство.

publication_792

Първият в България курс  LEED ще бъде проведен в партньорство между denkstatt и фирмата за недвижими имоти Фортън Интернешънъл. В усилията си да подобрят познаването на инструментите за оценка на устойчивото строителство в България, denkstatt и Фортън и предлагат четири дневен интензивен курс за подготовка за акредитиране като LEED® Green Associate (LEED® GA).

Участието  не изисква техническо образование. Курсът е полезен за всички, които проявяват интерес към един от водещите световни методи за устойчиво строителство или просто искат да научат повече за един по-интелигентен подход към строителството. Четиридневния курс ще се проведе между 20 и 30 април 2010 година. За повече информация, изтеглете и прочетете брошурата или се регистрирайте чрез формуляра за кандидатстване.