Пчелна станция

Представете си, че сте пчела. Цял ден сте брала мед от хиляди цветя. Страшно сте се уморила и търсите място малко да заредите батериите преди да прелетите 4-те километра до кошера. Само че… сте в голям бетонен град или пък в безкрайна монокултурна нива, воняща на отровни пестициди, в която не се вижда дърво, камо ли пък някое малко диво полско цвете за подслон.

Учените твърдят, че огромна част от проблема с намаляването на пчелното население идва не от друго, ами от промяната на пейзажа. Недружелюбното индустриално земеделие и пчелофобната градска среда са убийствени за тази част от населението на планетата ни. А ако тях ги няма, новините няма да са весели. Попитайте хората, които вече работят като опрашители в различни краища на света, където пчелите са изчезнали.

Освен учените, много будни мозъци се опитват да открият решение на този проблем. Ето едно уникално решение, с извънземен външен вид: Bee Station. Пчелната станция върши работата на бензиностанция, на места, където естествените пчелни бензиностанции просто ги няма. Пълни се с вода и захар и е спасение за уморените пчелни сестри.

Най-вероятно можете да си направите подобна и сами, но ако решите да си поръчате това произведение на апикултурното изкуство за градината, цената е към 100лв от beestation.com.

One comment on “Пчелна станция

  • Данаил , Direct link to comment

    Пчелите летят на разстояние до към 7-9 км от кошера, като резервът от храна им позволява да прелетят до 12-14 км. На ден една пчела извършва около 10 полета

Comments are closed.