Помогни с усмивка

smme-logoT-7

Smileto.me набира средства за лечение. Но не по познатия ни до болка (за огромно, огромно съжаление) начин, с призиви, а като те кани да си купиш нещо с усмивка. Буквално – логото е сияйно личице, което по никакъв начин не се асоциира с трагичния повод сайтът изобщо да бъде създаден: раковото заболяване на един млад човек. 34-годишният Михаил Бояджиев е твърдо решен да не се предава и някак намира сили да остане позитивен. Прави smiletome не само с цел финансиране на своето лечение, но като всесрочна платформа за набиране на средства. За всички, които имат нужда от помощ в борбата с рака.

Михаил казва:

„Когато направих този сайт, не вярвах, че има толкова много хора, които биха помогнали на някого безусловно. Това се промени и сега вярвам, че всеки има в себе си добрина за раздаване. Някои не я показват, други дори я крият, но въпреки това трябва да вярваме, че я има у всеки.“

Красиви думи. Но истински красивото е, че са провокирани от реална човешка добрина. Списъкът с благодарности е много дълъг. Но може да бъде много, много по-голям.

Няма да се опитваме да измислим супер трогателните думи, с които да те помолим да си избереш дреха или аксесоар от сайта и така да се превърнеш в благодетел. Михаил е написал всичко, което може да се каже:

„Колкото и трудно да изглежда, знайте, че заедно можем да преборим болестта, ако всеки даде частица от своето. Който и да е засегнат, той никога не е сам в борбата срещу рака. Винаги има една “армия”, която седи зад него и колкото по-многобройна е тя, толкова по-лесна е битката и успехът по-близък. Затова не се замисляйте, а се включете в “армията”, дайте своето сега за някой, който има нужда. Защото точно в този момент вашето левче, вашата прегръдка, вашата усмивка, вашата дума, вашата молитва, вашето действие, вашата вяра, вашата мисъл дори, може да е достатъчна да наклони везните в полза на живота!“

 

Smileto.me