Разхищаваме 4 пъти повече храна, отколкото е необходима за изхранването на гладуващите по света

Food Paradoxes
Източник: Barilla

Понастоящем 868 милиона хора са недохранени, а 1, 5 милиарда – затлъстели. Всяка година 36 милиона умират от глад, а 29 милиона – от преяждане. 1,3 милиарда тона храна се разхищават. Отнема само кратки 12 месеца.

По темата имаме чудесно интервю с ето този агент, който не само изследва от години глобалния хранителен скандал, но предприема и конкретни крачки по решаването му. Дори преди около месец беше в София, където нахрани голяма група хора със супа направена от продукти, които иначе биха били изхвърлени.

За България едно от решенията е Хранителната банка. Не е необходимо да си орпорация, за да помогнеш, всеки има с какво да се включи.

 

One comment on “Разхищаваме 4 пъти повече храна, отколкото е необходима за изхранването на гладуващите по света

 • OBЕKTIBIZM , Direct link to comment

  Защо идеята на Маркс за обективност – . наречена от него материалистически диалектизъм, е плагатствана от Ранд?? Маркс поне е познал:

  Човешкото съзнание е субективно отражение на обективната действителност. Битието определя съзнанието
  Има един тест за това дали си ляв или десен, при него никой обаче не попада в дясно-либералното квадратче – пространства, защото дясното-либерално е дървено желязо.. Въпреки това теста си струва, макар и да е правен от дясното статукво – световно и научно, което робува на силните на деня и капитала. http://progressivebg.blogspot.com/2013/06/blog-post_24.html

  Аз винаги говоря с факти, просто ги оспорете, не плюйте и не мислете напразно. Животът в бедност формира невробиологията на развиващото се дете в силна степен, засягайки поведението, здравето и успеха му. Това показват данните от ново американско проучване, представено в Сан Диего и цитирано от „Франс прес“.

  Американските учени са открили т.нар. „биология на неуспеха” сред възрастните, които са били бедни като деца. Това особено важи за тези, които са живели в бедност, преди да навършат пет години. Ранното детство е критичен момент за развитието на архитектурата на мозъка, която формира бъдещото когнитивно, социално и емоционално състояние на детето, твърдят експертите. „При децата, израстващи в неравностойно материално положение, се наблюдава свръхреагиране в стресови ситуации, което личи при хормоналните проучвания, неврологичното сканиране на мозъка и изготвянето на епигенетичен профил”, твърди Томас Бойс от университета в Британска Колумбия.

  Идеята, че битието определя съзнанието, е ключова във философията на Карл Маркс, който е един от идеолозите на социализма.
  И дясното плаща за да се отхвърли Маркс – http://30dumi.eu/2013/05/bitieto-ne-opredelya-sa-znanieto-ili-kakvo-vliyae-na-razvitieto-na-moza-ka/ но войната променя човек, бедността е война, общуването е война, дори с еднакви гени – всеки може да се изплаши и това да се запечати в съзнанието, а по-смелите да изследват светът без стрес.. По смели са тези чувстващи любов, тоест че не всички ги мразят и искат да им навредят, че някой ги цени.
  Който е десен, да прати децата си в компания на наркомани и обратни. Май дори престой в пещера за известно време, и се наблюдават необратими последици. Ето на Маркс е прав. Защо Христос не приема в Раят проститутките – веднага. А монах с чисто съзнание чрез опит и целомъдреност, по ще влезе. Богат, ще влезе ли в Раят, след като на земята е могъл да даде материалното си за да облекчи страдащите, да ще влезе колкото камила през иглено ухо. Умът е мускули. Човек с малко опит, ще развие малко от тези мозъчни клетки и връзки. Софтуер.. Помощни програми.. Памет за себе си.. Ако ядеш от малък само циганска баница – филия с пипер и сол, и родителите ти не те водят никъде и битието ви е на сметището – тогава какво ще се развие в мозъкът ти?! Каква ще е паметта за себе си? И какви програми ще има в умът ти.

Comments are closed.