Разкошни полилеи от стари велосипедни части

2

Каролина Фонтура Алзага, художник от Лос Анджелис, пренася обичта към колелото на изцяло ново ниво. Нейните уникални полилеи от стари велосипедни вериги и други части приковават вниманието и дават нов смисъл на идеята за рециклиране.

Виждали сме достойно много примери за изкуство, създадено от вече ненужни вещи, но произведенията на Каролина впечатляват с внушителния си вид: едновременно тежки и някак магически ефирни. Викторианското им излъчване приканва за близък поглед и тогава човек си дава сметка колко ама адски много майсторство се изисква за всеки фин детайл, от който са изтъкани полилеите.

1

Серията се нарича CONNECT и, естествено, всеки екземпляр е уникален. Каролина силно се впечатлява от една поставка за тенджери, направена от стари велосипедни части, която вижда случайно. По това време е изцяло отдадена на bike punk културата и решава самата тя би да използва стари вело части в работата си. След един първоначален опит с висулка за колело, която тя погрешно нарича полилей, решава да направи истински такъв. И, voil?, резултатът.

Recycled-Bicycle-Chandeliers-by--Carolina-Fontoura-Alzaga-yatzer-1

Велосипедните произведения на Каролина са и провокация към случайни и не минувачи.

„Хората се питат как е възможно подобен подчертано индустриален материал да изглежда толкова елегантно? Надеждата ми е, че полилеите ще повдигнат въпроса какво точно означава красота; кой е дефинирал това и други понятия като функция и форма, защо? Повечето от нас вървят през света, възприели тези идеи като константа, а всъщност нещата са много по-динамични и променливи.“

unnamed

Сериозно, при толкова много възможности да се създаде нещо прекрасно, би ли си просто изхвърлил старите неща на боклука?

Повече на сайта на Каролина