Сан Франциско забранява водата в пластмасови бутилки

Сан Франциско се превърна официално в още по-интересeн град, след като във вторник одобри на първа инстанция забрана за продажбата на вода в пластмасови бутилки на общински терен – и така стана първият голям американски град, подел тази великолепна инициатива.

Ако бъде одобрена и на втора инстанция, от октомври тази година градът няма да може да използва общински средства за закупуване на бутилирана вода, тя и ще бъде забранена за продажба на притежаваните от града площи, вътрешни и външни. Забраната се отнася за количества от 600 мл и по-малко, в бутилки за еднократна употреба.

Действията на санфранцисковата управа все пак са доста по-меки от тези, предприети в 14 природни парка, няколко университета и Конкорд, Масачузетс. Макар и не така драконова както там, забраната се очаква значително да намали броя на използваните пластмасови бутилки – годишно им се събират около 15 милиона.

Пластмасовият бан е поредната стъпка на града, преди нея бяха въведени забраните за найлонови торбички и контейнери за храна от разпенен полистирен.

София, Пловдив, Варна, Перник? Някой?

One comment on “Сан Франциско забранява водата в пластмасови бутилки

 • Арман Саркисян , Direct link to comment

  Бихте ли и държали в течение по тази тема ?
  Ако е възможно с повече инфо .
  Благодаря

  ПС снимката ви тук не излиза;
  не разбрахме кога и къде можем да си купим книгите на Ивон Ш. ;
  линка за купуване онлайн не сработи при мен

Comments are closed.