Селекция на Горичка: TED речи за промянатa, част втора

Ричард Сиърс e експерт в развитието на нови енергийни ресурси. Той обсъжда неизбежното и необходимо отделяне от зависимостта ни към петрола. Какво следва? Сиърс казва, че краят на каменната ера не е дошъл, защото са ни свършли камъните. Идеите, иновациите, технологиите ще приключат ерата на петрола дълго преди да ни свърши петролът.
. . .

Джей Ар е френски уличен фотограф, който използва фотоапарата си за да покаже истинското лице на света, като залепва снимки на човешки лица на огромни платна. На TED2011, той прави неговото дръзко желание: да промени света чрез изкуство.
. . .

Как градовете могат да помогнат за спасението на бъдещето? Алекс Щефен показва чудесни проекти на зелени квартали, които улесняват достъпа ни до неща, които искаме и от които имаме нужда.
. . .

Артистката Танди Нютон разказва историята за намирането на своите странности – първо като дете, живеещо в две различни култури, и после като артистка играеща различни аз-ове.
. . .

Има ли нещо, което винаги сте смятали да направите и сте имали желание да направите, но просто … не сте? Мат Кътс предлага: Опитайте го в продължение на 30 дни.