Селекция на Горичка: TED речи за промянатa, част първа

Седмица преди Форум Промяна показваме видео от десет ТЕД речи с ключова дума „промяна“. Историите в тях са интригуващи примери за промяната като явление в различни сфери – от тези на бизнеса и политиката до промяната в личния ни живот. Това са първите пет. Приятно гледане.
______________________________________________________________________________


Ню Йоркската карикатуристка Лиза Донъли говори за това как хуморът може да даде възможност на жените да променят правилата.


По време на TED University Джонатан Клайн от Getty Images показва някои от най-емблематичните снимки и разказва какво се случва, когато едно поколение види една толкова въздействаща снимка, че не може да отмести поглед от нея.


Политиците са странни същества, казва политикът Омар Ахмад. И най-добрият начин да ги ангажирате с вашите наболели проблеми е ежемесечно ръкописно писмо.


На TED@MotorCity Лиза Гански, автор на „Споделянето“, говори за бъдещето и промените в бизнеса, които са свързани със споделянето на всякакви неща, чрез възможностите на нови умни технологии или лице в лице.


Рик Елиас седял на първия ред на полет 1549, самолета, който се приземил аварийно в река Хъдсън в Ню Йорк през януари 2009 година. Той разказва своята история за първи път публично пред ТЕД.

_______________________________________________________________________________

 

Форум Промяна е на 26 ноември, събота в Модерен театър, София. Запазете вашето място ТУК