Speedy започват работа с първите си двадесет електромобила

SpeedyGoesGreen3

Много е приятно, когато тук пишем за добри български примери. Първата куриерска компания, която започва да работи с електромобили, е Спиди. Те са закупили 20 Renault Kangoo Zero Emission, определени като най-добрият избор спрямо спецификите на градската ни среда. Вановете имат 150 км максимален пробег, за които няма да отделят и частица вредни емисии. Зареждането им ще става в собствени станции, разположени в базите на Спиди.

Електромобилите ще бъдат използвани за обслужване на клиентите в централната градска част на София. Последната, знаем, съвсем определено би могла да използва глътка въздух. Ние – също.

“В България по наши данни има над 500 компании, които би трябвало да последват примера на „Спиди“ в следващите няколко години“, заяви Мартин Заимов, , президент на Българската асоциация за елеткрически превозни средства (БАЕПС).

В началото на тази година Спиди замени обикновените найлонови опаковки на пратките си с такива от бързо-разграждащи се материали. Сега въвежда електромобилите. Очакваме с следващата стъпка от програмата за социална отговорност по опазване на околната среда, която следват.

Повече на Speedy