Спешно: търсят се доброволци за засаждане утре

Преди минути получихме тази покана за засаждане от ПП Витоша с молба да дадем едно рамо и да съберем доброволци. Ако сте ентусиасти и нямате още планове за утре, това може да е точно за вас:

– – – – – – – – – – –

Набиране на доброволци за залесяване край река Струма

ДПП Витоша организира залесяване с фиданки на бели върби покрай река Струма, в участъка й между селата Боснек и Чуйпетльово (Южна Витоша). Фиданките и инструментите за работа се осигуряват от Дирекцията на ПП Витоша. На заявилите желание ще бъде проведен подробен инструктаж на място за начина на залесяване фиданките.

Дата и място на срещата:

1) в 09:00 на 24 април 2010 (събота) пред Дирекцията на ПП Витоша (ул. Антим І №17) , за да се разпределим по колите

2) вариант: или направо в 10:30 часа на 24.04.2010 г. (събота) пред входа на пещера Духлата (около 500 м след табелата за край на с. Боснек в посока с. Чуйпетлово; вляво ще видите разширение с дървено табло). Край на залесяването: 16:00 ч.

Транспорт: До село Боснек са близо 40 км в едната посока, може да се стигне с кола или с автобус от автогара Перник. Транспортът е за сметка на доброволците.

Срок за заявка за участие: 23.04.2010 г.

Лице за контакти:

Сълза Тодорова, експерт по опазване на флората и растителността в ДПП Витоша. Моля, всички които имат желание да се включат да се обадят на телефони 9885841; 0889 707 966 или да пишат на ел. поща salza@park-vitosha.org. Бройката е ограничена!

Важно! Акцията ще се състои независимо от метеорологичните условия. Моля, носете си топли дрехи, дъждобрани и подходящи обувки за газене в кал (най-добре ботуши).

sofia_bosnekjpg

Благодарим ви!