To Do: понеделник, среща с нобелов лауреат за мир

Доминик Рено e изследовател в Националния център за научни изследвания в Университета в Гренобъл. Работата му в областта на емисиите на газове с парников ефект се ползва с международно признание. През 2007 година получава Нобелова награда за мир като част от екипа на IPCC заедно с Ал Гор. Реализирането на филма на Ал Гор „Неудобната истина” се основава именно на въпросните изследвания.

raynaudd

На 28 септември, понеделник, в 19 часа, г-н Рено ще изнесе лекция в Червената къща за ролята на Европейския Съюз и Междуправителствената група за оценка на к

лиматичното развитие при подготовката на конференцията в Копенхаген. Неговата лекция ще бъде последвана от дебат, който се вписва в цикъла от конференции „Европа минава на зелено” организиран от Френския Институт в София.

Конференцията в Копенхаген ще събере от 7-ми до 18-ти декември т.г. всичките държави, ратифицирали рамковата конвенция на Обединените нации относно климатичните изменения. Тя трябва да позволи приемането на един амбициозен по своята същност международен договор, който ще замести този от Киото.

draynaud1

02 comments on “To Do: понеделник, среща с нобелов лауреат за мир

  • Elena , Direct link to comment

    Гледах филмите „Неудобната истина“ на Ал Гор и „Дом“ (2009) и се озадачавам, че не съм чувала тези филми да се дават по националните телевизии .. Може би вашият екип ще подсети медиите за тяхната роля в запознаването на масите с действителното положение, в което се намира Майката Земя ..

Comments are closed.