Fenugreen: хартия, която запазва храната свежа

Вече писахме за големите победители на Sustainia, но няма как да не представим и останалите 8 от техния Топ 10. Започваме с категория „Храна“.

fresh paper

Американците Fenugreen доказват, че гениалните неща са простички. Патентованата от тях Fresh Paper е лист хартия, който запазва плодовете и зеленчуците за до 4 пъти по-дълго време.

Направена е изцяло с естествени съставки, като смесицата от био-подправки, с които е напоена, отблъсква бактериите и не позволява развитието на гъбични организми. Можеш да я сложиш в чекмеджето на хладилника, направо в торбата от пазара или купата на масата.

Първоначално разработена за развиващите се страни, миракулозната хартия всъщност е в състояние да помогне за разрешаване на проблема с храната в световен мащаб. Знаеш, произвеждаме предостатъчно, за да се изхранват всички, но огромните 25% от храната просто се развалят поради лошо съхранение. Fresh Paper ще помогне не само на 1,6-те милиарда хора по света, които все още нямат хладилници, но и на всички останали – употребата й пести страшно много и на теб, и на природата. Истинно посветени на устойчивото утре, създателите на това малко чудо разработват и инициативата си „Купи и дари“ – за всеки закупен пакет хартия те даряват един на хранителна банка.

Fresh Paper вече се продава в над 35 страни. Съвсем скоро, вярваме, и в България. Междувременно можеш да си поръчаш, доставят навсякъде и изобщо не е скъпо, особено ако пресметнеш колко разходи ще избегнеш.

Следва: категория „Мода“

Sustainia

One comment on “Fenugreen: хартия, която запазва храната свежа

  • Дорина , Direct link to comment

    Това е нещо, което би ми свършило чудесна работа, защото семейството ми ядем, много пресни плодове и зеленчуци. За съжаление, не може да се поръча за България. Аз опитах, но доставят само за САЩ и Канада. Знаете ли, ще ги има ли наистина скоро в България. И в кои други държави ги има, защото разбрах, че ги има вече в 35 страни, но не знам кои. Има ли друг сайт от където може да се поръча за България?

Comments are closed.