ТОП 5: несъществени детайли от организацията на Форум Бизнес

Велислава и Магдалена

1. Музиката

Този път на сцената бяха Панчо и RedOne и за първи път имаше бис. Подозираме, че сме първият бизнес форум, на който са се чували викове „Още! Още!“.

Открихме форума със Splendor in the grass на Pink Martini.

През паузите слушахме:

слушахме и мадона и пинк флойд

2. Гафовете (#fail)

 • осветителите на залата и осветителите на видеото влезнаха в остър конфликт по време на една от презентациите, може и да сте го усетили по някои внезапни и ненавременни осветителни решения,
 • в обедната почивка изчезна лаптопът, от който поддържахме фейсбук и туитъра на събитието и гласът на горичка в социалните мрежи замлъкна през втората част на форума (ако някой го е взел по грешка, а не нарочно, моля да ни го върне, ще сме безкрайно благодарни),
 • бедрата на „moderatorkata sus sivata roklq“ предизвикаха коментари във фейсбук от лявата половина на залата (ние бяхме в дясната и така и не разбрахме нищо)

3. Петък 13-ти

Денят преди Форум Бизнес беше петък 13-ти. Ето на кратко през какво преминахме в дните преди този петък:

 • всички (всички!), които се занимаваха с организацията на форума преминаха един и същ грип, с кашлица и болни уши. Някои все още не чуват с едното ухо.
 • забавихме с две седмици началото на кампанията на форума, защото се оказа, че в залата има дублирано събитие и ни отне много време и енергия за да успеем да запазим мястото и датата,
 • повече от 10 души, които щяха да участват във форума се отказаха по най-различни причини. Някои в последния момент.
 • едно бебе се роди преждевременно (и сега се чувства отлично :-)),
 • сутринта на петък 13-ти започна с мейл „vselenskii test continued – speshno!“, от който ставаше ясно, че още един човек работещ по форума е влезнал в болница – този път със зашит на шевна машина пръст,
 • в четвъртък гръмна основният компютър в офиса, за щастие няколко часа по-късно беше съживен,
 • една спукана гума,
 • на края един от основните ни хора не дойде на форума, заради болест,
 • и логично – по време на събитието изчезна лаптопът, с който работехме (за това стана дума по-горе).

4. Любима нова дума

Глаголът „да гъвя“, който означава „да забавлявам“, използван от Дешка, за да опише какво работи – „гъвим гостите“.

Ето и специалния поздрав от бабите на Дешка:5. Нови форуми

Форум Бизнес предизвика много идеи от различни хора, които започнаха да ни изпращат предложение какъв да е следващият форум. Любимите ни:

 • Форум Баба (от Дешка)
 • Форум (личен) Спорт (от @eenk)
 • Форум Горичка (от Маги)
 • Форум Секс (анонимен)
 • Форум Пиене (това от самото начало се появява редовно)

Засега следващият форум е Родителство и е в първата събота на октомври.

Драго Кузов на ретро колело
Влизането на сцената с ретро велосипед имаше потенциала да се превърне в един от гафовете на форума, но за щастие Драго се справи перфектно, не събори нищо и не падна в публиката.

09 comments on “ТОП 5: несъществени детайли от организацията на Форум Бизнес

 • Христо Дженков , Direct link to comment

  Здравейте
  Браво на вас.
  Жена ми бе на форума и явно гафовете на всички нас са били повече. Върна се в Пловдив с ужасно главоболие в следствие на климатизацията на залата. Нали знаете като ви духа студена струя по главата какво става.
  Иначе поздрави от мен аз за съжаление имах ангажимент и за това не присъствах.

  Поздрави

 • Васко , Direct link to comment

  Изчезна и още идин лаптоп:( в обедната почивка.

 • Нона , Direct link to comment

  едно бебе се роди преждевременно (и сега се чуства отлично :-)),

  Едно толкова прекрасно събитие, а правописна грешка… чувствам се пише, а не чуствам, от чувство идва. Форумът беше прекрасен, но не разбирам защо организаторите се правите, че не разбирате какво имах предвид под коментара си с „липсата на чорапогащник и напълно голите „до сливиците“ крака на модераторката. Да не говорим за липсата й на концентрация и когато послендата гост-лекторка помоли да й повтори въпроса тя отговори нещо като „ми не помня“ или „ми забравих“. Изключително лошо впечатление ми направи, но бих посещавала и другите ви форуми. А относно възпитанието за това, че когато се носи къса пола и се вдига над допустимата една педя под дупето нямам думи… Надявам се по-нататък да няма подобни дребни неща.

 • Нона , Direct link to comment

  А за климатика също, беше безобразно студено в ляво на четвърти ред. Освен това помолих жените, които бяха при книгите да предупредят някого, но нищо не се случи. Добре би било да не използваме прекомерно климатици или поне разликата между температурата на вън и вътре да не е в толкова голяма амплитуда. Иначе залата на Модерен театър е страхотна.

 • йоанна , Direct link to comment

  @христо : извиняваме се за климатика, сградата е стара, климатиците не са минали през ремонт. опитахме се няколко пъти да оправим нещата. за съжаление колкото и да е хубава залата на модерен театър следващият форум може и да бъде другаде.

 • Апостол Дянков , Direct link to comment

  Аз мисля че най-после трябва да угодим на всички и да организираме Форум Пиене. После в претъпканата зала ще обявим, че става въпрос за изчерпаемите световни запаси от питейна вода. На седалките на всички ще има по една чаша студена вода, а лекторите ще носят дъждобрани.

 • Дани , Direct link to comment

  Здравейте,
  Форумът беше страхотен. Това, което чухме, беше вдъхновяващо и заразително. Нямаше нито един момент, в който да бъде скучно или досадно. Обстановката беше неформална, приятелска и успокояваща. Организацията, брандингът и комуникацията бяха това, което трябва да бъдат – нещата бяха лесни, спокойни, усмихнати; с визия и идентичност, които са ясно дефинирани и запомнящи се; с критичен поглед върху всичко, и с хумор. Може и да е имало гафове, но те създадоха по-скоро комфорт и близост.
  Много е жалко, когато виждаш хора, които не са забелязали нищо друго освен климатика, или „голите крака“ на някого.Тъжно е, че тези хора нямат какво друго да кажат. И аз бях в прословутото ляво на залата, и то на пети ред, но нито климатици, нито голи крака ми направиха каквото и да било впечатление. Разочароващо е, че млади жени се дразнят от телата на други млади жени – все пак сме 2011, и не сме на политически конгрес. Надявам се, че форумът успя да стимулира и други вълнения освен безсмислени лични драми. Надявам се, че беше забелязана любовта, с която хората на сцената говореха за това, което правят. Как се борят, за да докажат нещо, как местят граници, как носят промяна.

 • Denski , Direct link to comment

  Хе-хе, че краката си бяха много хубави! Единственият коментар, който чух за тях беше „Я, Маги била с дълга рокля, изглежда все едно е с къса…“ 😉

 • Albina , Direct link to comment

  Форумът си беше супер. Организацията добра, а гафовете не ги видя (простете). Може залата да е била студена, но пък хората, които излязоха на сцената бяха топли, дори горещи:))). Жалко е, че залата не беше препълнена, защото събитието беше заредено с много настроение и позитивна енергия.

Comments are closed.