Trash Made: изложба на дизайнерски предмети от стари електроуреди

Какво може да се направи от стари тостери или лаптопи?

От днес в Чешкия център в София започва изложбата Trash Made на предмети направени от рециклирани eлектроуреди. Това са дизайнерските предмети и бижута, не просто направени от боклуци, а супер качествени и оригинални произведения.

Малко история

Идеята за Trash Made хрумва на чешкото НПО Rema System, чиято основна цел са информационни кампании за събирането и рециклирането на стари електроуреди (от тостер до телевизор). Покрай работата си, Rema System постепенно осъзнават, че много от тези електроуреди биха могли да се върнат към живот. За тази цел събират и супер екип. Част от проекта Trash Made стават известни чешки дизайнери, художници, артисти, продуценти, които се грижат крайните продукти да излизат качествени и добре обмислени от всички страни предмети.

Къде да ги видите?

Изложбата се открива днес в Чешкия център на ул. Раковска 100 от 18.00 часа. Така на живо ще имате възможност и да чуете и да питате.

Изложбата продължава до 13 декември и един добър повод да се разходим по Раковска и да се шмугнем на топло за малко вдъхновение.

Чешки културен институт

TrashMade.cz