Удивителна реплика в реален размер на ресторант за бързо хранене – изцяло от дърво

Carcass_scale copy_960

Рокси Пейн е името на артиста, създал страхотна провокация, която ни замисля за културата на бързо хранене. Чрез контрапунктите на естествено-изкуствено (инсталацията е направена изцяло от дърво, най-естественият материал и пресъздава ресторант за бързо хранене, най-изкуственото възможно) и бързо-бавно (отиваш в ристорантето, тъпчеш се за 2 минути, бягаш по задачки; изкуството се съзерцава бавно, протяжно, отделяш му време, спираш от всичко) Рокси супер елегантно насочва вниманието ни към това какво ядем и как.

Произведението, наречено Carcass, е реплика в реален размер на колективния образ за ресторант за бързо хранене. Първоначално човек може да си помисли, че пресъздава само Mc`Donalds, но при по-внимателно взиране се вижда, че са вплетени артефакти и от другите отвратително популярни подобни места. Създаването му отнема 6 месеца и е изпипано до последния детайл. Има дори  дървени сламки.

Apparatus-Pre-Glass-Carcass-1-72_960

Apparatus-Interiors-04-300

Apparatus-Interiors-38-72_960

Apparatus-Interiors-27-300_960

Apparatus-Interiors-24-72_960

apparatus-interiors-14-300

apparatus-interiors-11-300

apparatus-interiors-10-300

Дали в България наистина е преминало времето, в което неделната визита за пластмасов хамбургер или пържено анаболно пиле беше хайлайтът на семейната програма за седмицата?

Roxy Paine