Форум Храна

Важни новини от форум Храна

bnНовините са три – една лоша и две добри.

Започваме с лошата – Мер няма да може да присъства на форум Храна, поради първата добра новина, а тя е:

Добрата новина 1 – броят на сертифицираните пермакултурни дизайнери в България нараства двойно. Точно така, Мер ще получи сертификат след двуседмичен курс в Истанбул, воден от бащата на тази млада и зелена материя, пермакултурата. А доколкото ни е известно засега на територията на страната има само един сертифициран пермакултурен дизайнер. (Корекция: Сава Чанков се включи и ни осведоми, че само той познава още двама – Таня и Калина от Пермашип.)
Ето какво ни написа самата Мер, след като я помолихме за повече подробности:

На 21 ноември започна двуседмичния курс по пермакултурен дизайн, воден от бащата на пермакултурата, австралиеца Бил Молисън и неговия по-млад колега, Джеф Лоутън, чиито документални филми са като живи ръководства. На курса участват 130 човека на различни възрасти и от различни краища на света – Канада, Австралия, Бразилия, Южна Африка, Финландия, Израел. Организатор е Института по пермакултура на Турция, чийто център е в Истанбул, и е клон на най-стария такъв институт в Австралия.

Пермакултурата е система за дизайн, която обединява в себе си различни науки за постигане на устойчивост с практически методи. Нейният етичен кодекс се гради на 3 принципа – грижа за земята, грижа за хората и възвръщането на излишъка обратно към първите 2 принципа. Известна фраза в пермакултурата е Проблемът е решението. Тя е система, базирана на позитивизма и работи с пълната функционалност на всеки един елемент от природата. Прилагането на пермакултурата е лесноизпълнимо, достъпно е за млади и стари и би довело до рязко подобряване кризисното състояние на планетата във всички аспекти – икономически, екологичен, духовен, културен и т.н.
Поздрави
Мер

Както виждате, предстои нещо много хубаво, а ние продължаваме напред с:

Добрата новина 2: ЮРИЙ КОВАЧЕВ, който откликна на нашата покана и ще участва във форума, а лекцията му несъмнено ще бъде интересно и забавно представяне на аюрведическите принципи в храненето. Очаквай и по-подробно представяне!

Форум храна е на 27 (тази събота). Време е да се регистрираш!

One comment on “Важни новини от форум Храна

  • Дени , Direct link to comment

    Хора, сертифицираните пермакултурни дизайнери са поне трима, а може вече и да са повече…

Comments are closed.