Тази стая е обзаведена за пет дни само с неща събрани от боклука

На добрите хора в колежа по изкуства и дизайн Central Saint Martins в Лондон им се наложило да си обзавеждат нова стая. И вместо да възложат на достопочтените си професори и/или ученици да измайсторят страхотни нови мебели, решили да оползотворят част от старите. И то изхвърлените стари, от улицата. Инициативният комитет, назначен от директора на колежа, си направил списък какво им е необходимо, разделил града на зони и плъзнал из тях в търсене. 5 дни по-късно били въоръжени със счупени столове, маси и 300 метра въже – тогава започнала истинската работа.

Scarcity Project // London from Paulo Goldstein on Vimeo.

„Консумираме все повече и повече. Но веднъж  започне ли някой реално да прави нещо, да използва потенциала на човешкия вид да бъдем креативни, да правим инструменти, да създаваме неща, от които реално се нуждаем – излизаш срещу цялата система.“, казва Паоло Голдщайн, двигател на проекта.

Самият той решава да види как се живее извън точно статуквото и започва да експериментира с преобразувания на стари вещи преди няколко години, когато загубва работата си заради световната финансовa криза.

Чудесна идея!

Scarcity Project

One comment on “Тази стая е обзаведена за пет дни само с неща събрани от боклука

  • М. , Direct link to comment

    не благодаря!!! ПО БЕЗВКУСНО И ГРОЗНО НЕЩО ОТДАВНА НЕ СЪМ ВИЖДАЛА

Comments are closed.