С iFixit поправяме електронните устройства, вместо да ги изхвърляме

IFixit смята да поправи света. Съвсем буквално – иновативната платформа създава общество от хора, които си помагат взаимно за оправянето на счупени устройства от всякакъв вид. Ако например ако искаш да смениш напукан дисплей на iPhone 5, iFixit имат инструкции и дори видео, което показва как се прави.

Смело вярвайки в това, че всъщност хората не искат да изхвърлят неработещите си вещи, сайтът предлага ръководства за поправяне на всичко, от коли до компютри. Ако хипотезата им се окаже вярна, би се разрешил един от много големите проблеми на обществото ни, огромното количество електронни отпадъци на сметищата. За справка само в САЩ изхвърлят всяка година над 300 милиона вещи, попадащи в графата „електроника“.

Засега изглежда, че създателите на сайта са съвсем прави в предположението си – регистрираните потребители са над ? милион души, качващи различни ръководства, раздаващи практически съвети и градящи мрежа на отговорно потребление. За изминалата година iFixit е помогнал на над 2,5 милиона хора от 106 страни да удължат живота на електронните си придобивки и да осъзнаят колко е лесно за всеки да помогне – и на своя, и на общия ни дом.

Поправяй с IFixit

Sustainia

Виж кои са 2-мата големи победители на Sustainia, а ето и за категории „Храна“„Мода“ и „Транспорт“.

Следва: категория „Енергия“.

One comment on “С iFixit поправяме електронните устройства, вместо да ги изхвърляме

  • Милен , Direct link to comment

    Какви са тези „американските поданици“? САЩ от кога са монархия, та монарха да има поданици?

Comments are closed.