О·ра·тор·ство е семинар за говорене пред публика, организиран от TEDxBG и Горичка. 9 лектора ще ни разкажат как се структурира една реч, какви риторични похвати можем да ползваме, как да се държим на сцена и да преодолеем сценичната треска, както и малко съвети от успешни лектори. О·ра·тор·ство ще се проведе на 27-ми октомври, 3-ти и 10-ти ноември. Домакини са betahaus Sofia, намиращи се на ул. Крум Попов 56-58, кв. Лозенец. Билети можете да закупите през сайтът на Горичка. Цената е 15 лв. за един ден или 40 лв. за трите дни. Не обещаваме, че ще останат билети за продажба на място.

Събота, 27 октомври

10:30 Въведение (Лекторът предстои)

13:00 Стив Кайл - Съвети  в 15 минути

Стийв е предприемач, чиято страст е създаването на компании, в които хората са вдъхновени да оставят следа със своите идеи и въображение. Смята, че именно бизнес лидерите са отговорни за създаване на такава среда, както и за включването на социални и екологични цели в личната си и бизнес етика. Преподавал е в Американския колеж, писал е за различни издания, а в момента преподава в Софийския университет. Хич не обича пластмасови бутилки. (Презентацията е на английски)

13:45 Димитър Симидчиев - Риторика

Димитър Симидчиев е завършил университета Фърман в САЩ с двойна специалност психология и риторика, като е член на почетните общества и в двете дисциплини. В България той има опит с презентации, обучения и тийм билдинги както на компании, така и на студенти. В момента се занимава с предприемачество в сферата на корпоративните обучения.

Събота, 3 ноември

10:30 Йордан Жечев - Структура на презентация

Йордан Жечев изкарва прехраната си с презентации - на компютъра му има над 300 - защото е творчески директор на рекламна агенция ДДБ София. Занимава се с реклама защото му е интересно, не защото трябва. Горе-долу завършил Американския университет в Благоевград през 2004г., Йордан е най-младият творчески директор извел агенция до №1 в България. Обича да отлага, да черпи с вино, да чака мачове на Арсенал и да пристига, не да заминава.

13:00 Велина Мавродинова - Визуален език

14:30 Златин Цветков - Присъствие на сцена

Златин върши много неща, като всяко едно му носи огромно удоволствие. Едно от тях е да води курсове по импровизационен театър, първата стъпка от които е да обучава хората как да се държат на сцена. Като завършил актьор, той е и съосновател на първата импро група, води телевизионно предаване, репетира театрална постановка и се учи да свири на пиано. Обича да съпоставя житейски ситуации и да черпи вдъхновение и творчески идеи от всекидневните нелепости и перипетии на забързания си живот. Напоследък живо го интересува какво ни кара да слушаме дадена песен, в какво се състои добрата актьорска игра, защо тази точно книга се смята за гениална, що е то вдъхновение и прочие.

Събота, 10 ноември

10:30 Надежда Савова - Сценична треска

Надежда Савова е на 38 години, от 2000 г. е преподавател и консултант по управление и комуникация и един от водещите обучители по презентационни умения в България.

13:00 Йога техники за дишане

13:15 Предстои да бъде обявено