WWF и приятели засаждат коледните елхи в саксия утре в Природен парк Витоша

Ето какво научихме от WWF:

WWF кани всички, които са закупили коледни елхи в саксии, да заповядат на засаждането им тази събота, 11 април, между 10 и 15 часа, в Природен парк Витоша.

Също както и миналата година, дръвчетата ще бъдат засадени на Игликини поляни, край Дендрариума, който се намира по пътя между Бояна и Златните мостове. Малко преди разклона за Копитото, се завива надясно, като се следва табелата за хижа „Иглика”. Карта

До мястото се стига и с маршрутка 10, която се запълва още на началната си спирка на Руски паметник.

Засаждането няма фиксиран начален час, за да могат хората да пристигнат, когато им е удобно и да планират как да прекарат преди или след това съботния ден в планината. На място ще бъде осигурено всичко необходимо за засаждането. Времето се очертава да е хубаво с възможност за слаби превалявания в следобедните часове.

Хората, които се включиха в кампанията „Коледна елха в саксия” на WWF, трябваше да се регистрират с имейл на адрес kampania@wwfdcp.bg, за да получават допълнителна информация за точния ден и час на залесяването през пролетта. От декември досега те отглеждаха коледните си дръвчета вкъщи. Кампанията „Коледна елха в саксия” се провежда за втори път. Повечето от дръвчетата, засадени през миналата година също на Игликини поляни, успяха да се прихванат.